sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Madridissa 2

Elämäni on täynnä kauheita onnettomuuksia, joista useimmat eivät ole koskaan tapahtuneet (Montaigne on kuulemma kirjoittanut tämän). Siispä lentokone ei pudonnutkaan vaikka olin varautunut päinvastaiseen tai miten siihen nyt sitten varaudutaan. En edes lukenut istuimen taskusta löytyvää turvaohjetta. Join lentopelkokuoharia vain menomatkalla, takaisin tullessani päätin kokea lentämisen kauhut selvin päin.

Vielä kongressihuomioita. Kongressissa tarjoiltiin lounasta, jonne periaatteessa ryntäsi 14 000 ihmistä samaan aikaan (no muutama luultavasti katseli lounasaikaan taidetta Pradossa tai Reina Sofiassa tai haahuili kaupungilla). Muona,  jonka ehkä onnistuit saalistamaan, kerättiin pahvikippoon. Suurin osa tarjoiluvadeista oli tyhjiä, kun pääsit niiden äärelle. Yhtenä päivänä onnistuin saamaan liha- ja kalapalan, en muuta, toisena päivänä pääsin ensimmäisenä tortelliinilaarin eteen vaikka italialaiset tuuppivat. Minulla kuitenkin sattui olemaan kauha kädessäni. Ateria oli syötävä seisaallaan muiden tönittävänä.

Madridilaisen kulttuurikeskuksen elokuvateatterissa olisi esitetty Aki Kaurismäen elokuva Juha. Espanjassa elokuvat jälkiäänitetään espanjaksi, mutta onneksi Juha on mykkäelokuva. Espanjalaiset puhuvat englantia suomalaisia huonommin, mutta heillä ei ole yhtä suurta painetta kielitaidon kartuttamiseen, onhan maailmassa 470 miljoonaa ihmistä, jotka puhuvat espanjaa äidinkielenään.

Luennoista minulle jäi mieleen, erään saksalaisen luennoitsijan esitys, jossa hän kertoi asuvansa kaupungissa, josta Scorpions -bändi on kotoisin ja erään luennoitsijan potilassitaatti ”We had plans, then I got sick. Now we try to make new plans”

Kuva on napattu kongressikeskuksesta.2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Olipas siellä kaikki suurta. Et onnistunut saamaan tähän yhteyteen paria ylimääräistä turistipäivää.
Madrid kiinnostaisi. Olen tähän mennessä ollut vain Andalusiassa ja Kataloniassa, mutta Espanjan sisämaa on näkemättä. Nyt on tammikuulle varattu kolmen viikon matka Kanarialle. Etsin kirjaston hyllystä opaskirjoja ja ihmettelin, niin suosittu matkakohde eikä löydy mitään. Menin sitten tietokoneelle ja huomasin, että minun pitääkin etsiä Afrikan saarista, ja sieltähän löytyi vaikka kuinka paljon. Valmistelu on siis aloitettu hyvissä ajoin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Madrid on hieno kaupunki paitsi silloin kun Afrikasta tuulee kuumasti. Upeat museot, ruoka, rakennukset ja puistot.