sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Matkoilla

Ostin Raumalta hulavanteen. Kokeilin eilen vannetta kotona, kaadoin jakkaran, lattialle levisi pari kirjaa ja Beatles-muki vieri pitkin lattiaa. Onnistuin veivaamaan rinkulaa noin kolmekymmentä sekuntia. Tämä ei taida olla lajini.

Kävin viikonloppuna Rauman lisäksi Eurassa, Kauttuan kauniissa ruukinpuistossa, jossa on joskus valmistettu rautaa. Nykyään siellä tehdään pakkausmateriaaleja. Alueella on Alvar Aallon suunnittelemia pytinkejä, kuten virkanaisten asuintalo ja ylemmille toimihenkilöille rakennettu terassitalo. Ensin mainittu toimii majoitustiloina ja jälkimmäisen yhteen asuntoon pääsevät turistit tutustumaan.

Söimme Jokisaunan terassilla lounasta. Kauniissa jokirannassa sijaitseva terassi on kalustettu Aallon puutarhapöydillä ja tuoleilla, muualtakin rakennuksesta löytyy arkkitehdin suunnittelemia pöytiä, tuoleja ja valaisimia.
Luistarin alueella kuusikymmenluvun lopulla kaivuuhommissa, kaivinkoneen kauhaan sattui miekka, jota koristi hopeakahva. Paikalta löytyi myöhemmin vanha kalmisto, josta kaivettiin esiin koruja ja sen verran kangasta, että näiden perusteella pystyttiin rekonstruoimaan Euran emännän puku, joka nähtiin Tarja Halosen päällä itsenäisyyspäivän vastaanotolla 2001.

Joukko lampaita söi kalmistoalueella heinää. Lampaat olivat niin innostuneita minusta tai villatakistani, että pyrkivät aidanraoista luokseni.

Yön vietimme kaverin mökillä, kävimme savusaunassa ja uimme. Lauantaina tutustuimme viihtyisään Rauman kaupunkiin. Raumalaiset puhuvat kummallisesti, jättävät sanojen loput sanomatta. Heillä on kai olevinaan niin kiire.

Kävimme taidemuseossa, kirkossa, lounaalla ja söimme vaniljamunkit.

Ei kommentteja: