keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Silikoninorsu

Lukijat ovat siirtyneet sekavien päivitysteni lukemisesta mökkeilyyn, viinan juontiin, kasvimaan perkuuseen tai kalastuksen pariin. Erittäin järkevää. Tiesinkin, että tällä blogilla on vain fiksuja lukijoita. En nuoleskele teitä, en.

Lomalla ei ole pakko matkustaa mihinkään, sillä kotikaupungissakin voi leikkiä turistia.

Söin eilen lounasta kulttuuritalo Laikun kahvilassa, tutustuin kesätaidenäyttelyyn (Finnlayson Art Area) ja kävelin puistossa.

Näyttelyssä on esillä mm. silikonista valmistettu norsun näköispatsas (Roland Persson). Mallina oli käytetty vanhaa sirkusnorsua, joka oli menettänyt hampaansa. Ne oli korvattu silikonilaudoilla. Teoksia vartioiva henkilö kertoi, että kaikki Perssoni patsaat on valmistettu silikonista, että lauta, muovi, eläinten luut ja kaikki muukin on tehty samasta materiaalista. Sitä on vaikea uskoa, eikö norsun kulmahampaiden tilalla töröttävät laudat olisi ollut helpompi tehdä puusta. Työnsin nenäni kiinni patsaisiin, jotta saisin selville totuuden.

Alueelta löytyy (etsimiseen tarvitaan karttaa) teoksia monilta kiinnostavilta taiteilijoilta, kirjailijoiden tekstejä ja katumaalauksia. Eikä maksa mitään.

Kävelin näyttelystä Näsinpuistoon, josta löysin pikkuruisia pronssipatsaita, joita en ole työsilmilläni havainnut. Tallipihalta ostin matkatuliaiseksi hamam-pyyhkeen.

2 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Huomenna on tarkoitus siirtyä takaisin viinan juontiin, mutta sitä ennen kerron, että ostin vaimolle äetiinpäevälahjaks hamam-pyyhkeen. En ollut muuta keksinyt, sitten oli nainen kirpparilla myymässä niitä pyyhkeitä, joten ostin sellaisen. Uusi pyyhe, ei käytetty. Vaimo sanoi, että ei ihan eka pesulla tullut miksikään se pyyhe.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tykkään niistä pyyhkeistä, ne ovat kevyitä ja vievät vähän tilaa.