lauantai 16. marraskuuta 2019

Bubo bubo

Urheilu on kummallista, toisinaan pronssimitali on maansuru, nyt hypitään suihkulähteeseen ja suhautetaan monta oluttölkkiä, kun juhlitaan sitä että suomalainen joukkue pääsee ihan vaan osallistumaan jalkapallokisoihin (vaihdoin potkupallon jalkapalloksi ja pyydän typeryyttäni käyttämääni sanaa anteeksi ja toivon, etten joudu someraivon kohteeksi).

Googlaamalla Huuhkajat sain 17 200 000 tulosta, jouduin kelaamaan pitkään ennen kuin pääsin lintuihin saakka. Huuhkaja on rauhoitettu pöllölaji, jonka silmien päällä roikkuvat tuuheat korvatupsut, ettäs tiedätte. Sen tieteelinen nimi on vinkeä, Bubo bubo. Otuksen siipiväli on peräti 138-170 cm. Se ei potki palloa.

Juhlin vasta sitten kun huuhkajat voittavat sen kultamitalin. Toisaalta ainahan noita juhlimisen aiheita tarvitaan, joten lupaan juhlia jo pronssiakin.

Kävin eilen kaverin kanssa kädentaitomessuilla. Tungosta riitti, naiset tuuppivat toisiaan silmät villalankahimosta kiillellen. Joka nurkassa myytiin nahkarukkasia. Osallistuja olivat pukeutuneet tunikoihin ja itse neulottuhin huiveihin.

Messujen äärimmäisen takanurkkaan oli pystytetty miehiä varten pöytä, jossa myytiin uistimia.


4 kommenttia:

RK kirjoitti...

Nuorempana koulussa käytettiin jalkapallon peluusta sanaa jalis. Myöhemmin elämässä aloin seurustelemaan neljä vuotta nuoremman harrastelijapelaajan kanssa, jonka ikäluokassa jalis olikin jo loukkaava ilmaisu, ja aina jaliksesta puhuessani hän korjasi pelin olevan futis.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Nämä ovat herkkiä juttuja. Minua muuten valistettiin, että suomalainen joukkue pääsee EM-kisoihin nyt jo neljättä kertaa, mutta jostain syystä monet eivät laske naisten joukkuetta mukaan ollenkaan.

Nimetön kirjoitti...

Herkkiä juttuja tosiaankin.
Masentavana realistina ja vanhan liiton tilastoniilona en myöskään malta olla huomauttamatta, että jos EM-kilpailuihin kelpuutettujen joukkueitten määrää ei olisi edellisissä, vuonna 2016 järjestetyissä kisoissa nostettu 24:ään, Huuhkajat eivät olisi ensi kesänä mukana.

Ensimmäiseen jalkapallon EM-lopputurnaukseen 1960 osallistui ainoastaan neljä joukkuetta, mutta myöhemmin määrä tuplattiin ensin 8:aan ja sitten 16:een.

Nyt joukkueita on siis jo kaksi tusinaa, mutta koska Euroopan maita on vielä yli 2x enemmän (51 muistaakseni), riittäähän siinä yhä karsittavaa...

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos noista mielenkiintoisista tilastotiedoista, joita ei uskaltaisi ottaa esille missään, sillä silloin saisi ilonpilaajan ja urheiluvihamielisen ihmisen maineen. Lisäksi lukeutuisi kaikkien mielestä teeskentelijöihin, jotka kysyvät "Mitkäs kisat nyt ovatkaan menossa?"En aina ihan oikeasti tiedä urheilutapahtumista mitään, sillä hyppään urheilusivut yli, eikä televisiotakaan ole.