torstai 28. marraskuuta 2019

Multaporkkanat

Eräs asia on mietityttänyt minua jo jonkin aikaa. Miksi likaiset porkkanat (multaporkkanat) ovat kalliimpia kuin pestyt porkkanat. Pestäänkö kaikki porkkanat sen jälkeen kun ne on nostettu porkkanapenkistä ja kieritelläänkö osa niistä sen jälkeen mullassa ja myydään kovempaan hintaan.

Istun Turun junassa (tarkastin junan kyljestä moneen kertaan, ettei kyse ole Helsinkiin menevästä junasta, johon kerran vahingossa hyppäsin). Täällä on helvetti irti. Ympärilläni istuu joukko hilpeää ruotsinkielistä haalarinuorisoa, joka pitää kamalaa meteliä. Olin suunnitellut tekeväni joutessani erään työn, mutta tässä kakofoniassa se on mahdotonta.

Nuori mies tuossa käytävän toisella puolella syö salaattia (se näyttää sisältävän ainakin jotain vihreää ja porkkanaraastetta) muovirasiasta, miekkosen lakin lippa on käännetty niskaan. Tytöt syövät banaania. Kaikki hörppivät jotain ihan viattoman näköisistä virvoitusjuomapulloistaan. Pitäisi katsoa minkä merkkistä se on. Haluan samaa.

The Irishman elokuvassa kaksi mafiaheppua tapaavat ammattiliittojohtaja Jimmy Hoffan, joka on absolutisti, eikä salli muidenkaan juovan alkoholijuomia. Miekkoset kaatavat kirkasta viinaa vesimelooniin (jota tuo absolutisti myös inhoaa) ja syövät nautinnolla vesimelonin viipaleita puhe samaltaen.

Nyt seurueeseen liittyi nuori mies, joka on pukeutunut punaiseen jouluvillapaitaan, johon on kirjailtu kaksi poroa, yhden lahkeesta roikkuu hopeinen joulukuusen koristenauha.

Nuoriso osti kärrystä olutta. Meillä oli aikoinaan mukana kitara ja me laulettiin "Ei elämästä selviä hengissä" (eivät kaikki ole selvinneetkään), ei tullut mieleenkään, että joku olisi häiriintynyt. Ja mitä siitä vaikka olisikin, me oltiin niin tärkeitä.

3 kommenttia:

sorvatar kirjoitti...

Ostetaankohan niitä likaisia vähemmän? Jos siitä johtuu kalliimpi hinta. Ne pestyt porkkanat taitaa olla isompia ja näkyvämpiä, sarjatuotetumman oloisia. Puhtaat perunatkin on usein isoja taviksiin verrattuna.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Onko joissakin junissa vielä myyntikärryjä? Olen niin kaivannut niitä. Aina kun lähden Helsingistä kotiin päin, niin ostan asemalta mukaan pullan tai sämpylän ja sitten ärsyttää, kun kahvi pitää hakea ravintolavaunusta.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Myyntikärry kiertelee IC-junissa, joista puuttuu ravintolavaunu.