perjantai 6. maaliskuuta 2020

Arkistojen aarteita

Arkistojen aarteissa näimme filmejä luonnonsuojelusta. Vanhin niistä oli vuodelta 1970, jolloin perustettiin Suomen luonnonsuojeluliitto. Onnea viisikymmen vuotiaalle! Elokuvat olivat kovin opettavaisia.

Elokuvissa tuotiin esille vesistöjen rehevöityminen ja likaantuminen, koskien patoaminen voimalaitoksilla sekä ilman saastuminen. Ilmaston lämpenemisestä, pienhiukkasista tai hiilidioksidista ei ilmeisesti vielä silloin oltu kovin huolestuneita.

Nettijulkaisussa nimeltään Kulttuuritoimitus (linkki) julkaistiin varsin suopea kritiikki romaanistani Ei saa elvyttää. Pelotti mitä runoilija siitä raapustaa, mutta hän oli lempeällä päällä (hän taitaa oikeasti olla lempeä ihminen).


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suomen luonnonsuojeluliitto perustettiin vuonna 1938, tosin nimellä Suomen luonnonsuojeluyhdistys. 1969 yhdistykseen liittyi muita, pienempiä luonnonsuojeluyhdistyksiä, jolloin nimikin muutettiin liitoksi.

Vuosi 2008 oli liiton 70- vuotisjuhlavuosi, minkä kunniaksi julkaistiin historiikki "Laulujoutsenen perintö".

80-vuotisjuhlatkin on jo juhlittu, ja nyt mennään jo kovaa vauhtia kohti ysikymppisiä!

Yst. Terveisin
Jäsen (jo yli 50 vuotta)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Näin minua valistettiin, että tuolla liiton nimellä olisi toiminut 50 vuotta. Joka tapauksessa filkkarit pidettiin nyt 50. kertaa.