tiistai 10. maaliskuuta 2020

Pelottavat virukset

Kävin tänä aamuna Nääs -hallilla reenaamassa. Pukuhuoneessa eräs nainen puhui koronavirusinfektiosta vähätellen ja totesi "Aina on flunssia ollut".  Sama nainen syytteli opettajia heidän talvilomamatkoistaan. Koronavirus on toisentyyppinen virus kuin tavallisen viattoman flunssan aiheuttaja.

Olen kyllästynyt selittämään, että flunssa ja influenssa ovat eri tauteja. Ettei ole flunssarokotetta, mutta influenssarokote on. En myöskään jaksa jankuttaa, etteivät antibiootit tehoa virusinfektioihin. Ai niin, eihän minun enää edes tarvitse tehdä sitä.

Ihmettelen tiedoitusvälineissä esiintyviä kuvia, joissa vahvasti suojautuneet työntekijät "desinfioivat" talojen seiniä ja katuja. En ymmärrä sen tarkoitusta. Ehkä sillä halutaan osoittaa, että tehdään jotain, sillä onhan se tehokkaan näköistä.

Kopioin tähän tällaisen loppukevennyksen: John Travolta was hospitalized for suspected COVID-19, but doctors now confirm that it was only Saturday Night Fever, and they assure everyone that he is Staying Alive.

Kirjaani "Ei saa elvyttää" pitäisi saada myöhemmin tällä viikolla kaikista kirjojen striimauspalveluista. Otava osti helmikuun alussa Kariston kustannustoiminnan ja tästä syystä sähkökirjojen taitossa on esiintynyt viivettä. Jos joku sitä vaikka kaipaa...

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Mitä vikaa on opettajien talvilomamatkoissa?? Anteeksi, olen selvästi vähän pihalla ajankohtaisista kohuista, vai oliko tämä vain tämän yksittäisen ihmisen vaahtoamista? Terv. nimim. Enkä edes ole ope

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Yksittäinen ihminen paheksui opettajien matkoja Pohjois-Italiaan. Kai opettajatkin saavat matkustaa siinä missä muutkin. Niin kauan kun matkakohdetta pidetään turvallisena eikä matkustusta kielletä tai sitä ei suositella välttämään.

Nimetön kirjoitti...

Kirjasi löytyi jo Elisa Kirjasta, laitoin heti tilaukseen.

Tuo opettajien matkojen paheksuminen, ilmeisesti ainakin kaksi kaikkein aikaisimmista tartunnan saaneista Suomessa on ollut opettajia. Opettajien yleinen lomaviikko ajoittuu viikoille 8-9, jolloin Italian epidemia ei ollut vielä tiedossa ja varmaan moni on siellä ollut matkoilla.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiva kuulla, että kirja löytyi sieltä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ei vielä löytynyt Bookbeatista tai Storytelistä.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Koronaviruksen leviämiseenkin, kuten melkein kaikkeen nykyään, liittyy syntipukkien etsintää.

Kiinan villieläintorit pitäisi kyllä lailla lopettaa. Eikös sieltä ole lähtenyt pahoja tauteja ennenkin? Kaikki eivät kyllä ole kuulleet/lukeneet (miten on mahdollista!) tätä selitystä viruksen lähtökuopista, vaan uskovat, että se on tahallaan levitetty laboratoriosta, koska ihmisiä on liikaa. Aidsista liikkui aikoinaan samanlaisia huhuja.
Kiinasta tulee todennäköisesti nyt muunneltua totuutta. Ei ole mitenkään mahdollista, että heillä olisi tauti täysin nujerrettu, vai mitä sanot lääkärinä?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Arvelisin, että kertovat Kiinasta ainakin suunnilleen totuuden. En ole asiantuntija, mutta mietin mitä tapahtuu kun tiukat rajoitukset puretaan. Muistelen jostain lukeneeni, että kun 70% on tällaisen laajasti leviävän virusinfektion niin virukselle ei ole enää tarpeeksi isäntiä ja epidemia alkaa hiipua. Virukselle on kuulemma myös etua siitä, että isäntä pysyy elossa.