torstai 26. maaliskuuta 2020

Mikä ei kuulu joukkoon?

Jokaisella on oma persoonallinen tapansa käsitellä koronakriisiä. Vanha ystäväni (lääkäri) ompeli Marimekon palakankaasta tyylikkään maskin prototyypin ja pyöräilyhanskan kämmenosaan hän virkkasi punaisen sydämen, jota voi näyttää toisille kulkijoille ihan vaan kättä nostamalla.

Kirjoitin k-kirjaimella alkavia selviytymiskeinoja(ni) ja päädyin listaan:

Kirjoittaminen
Kirjat
Kieroutunut huumorintaju
Kävely
Kotijumppa
Kurjat televisio-ohjelmat
Kanavatyö
Kissa
Kaiutin (käytän sitä puhuessani puhelimessa, sillä se antaa jonkinlaisen illuusion oikeasta kontaktista).
Kakka

Mikä ei kuulunut joukkoon? (Tämä on vahva panokseni ihmisten viihdyttämiseen, nyt kun kaikki tuhannen palan palapelitkin on jo tehty.) 

Sunnuntain lukupiiri on tarkoitus järjestää jossain verkkoympäristössä "viinilasi ja henkilökohtainen herkkuruoka eteen ja keskustelu käyntiin" - periaatteella. Kirjan nimi on "Kaikki on mahdollista" (Elizabeth Strout).

Lukekaa romaanini (Ei saa elvyttää), jota saa sähkökirjana, se löytyy myös kaikista sähkökirjapalveluista ja voihan sen aina myös tilata Kariston verkkokaupasta (linkki). Nimestään huolimatta kirja ei ole ahdistava vaan humoristinen. Lukekaa muutenkin!

7 kommenttia:

Omppupomppu kirjoitti...

Latasinkin just kirjasi Storytelliin luettavaksi, harmi kun sitä ei saanut äänikirjana.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Kirjasi nimi kuulostaa tähän tilanteeseen sovellettuna hyvältä, siinä yksi epäitsekäs antaa jalosti hengityskoneen toisille huitoen hoitajia pois ympäriltään, auttakaa muita.

On kyllä kinkkinen tuo 'mikä ei kuulu joukkoon' -tehtäväsi, se antaa kivasti askartelua karanteenissa veltostuneille aivoille, oikeaa aivojen karantreeniä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kustantamosta tuli viesti, jossa neuvottiin mainostamista somessa, mutta ehdin jo ennen sitä mainostaa blogissa ja nyt vähän hävettää. Instagramissa laitoin Kertun mainostytöksi.

Luin, että Terhi Rannela päivittää blogiaan yhtä huolellisesti kuin kirjoittaisi lehteen kolumnin ja luetuttaa tekstinsä ensin luottolukijallaan. Noloa, minä kun vain huitaisen mitä mieleen tulee. Kuten sen kakka.

Minulle on ilmoitettu, että äänikirja olisi tulossa, mutta sen jälkeen ei ole kuulunut mitään. Äänikirja tuottaa kirjoittajalle vähiten, mutta olisihan se hienoa.

Juu, tehtävä ei ollut ihan helppo.

Kippura kirjoitti...

Kiitos viihdyttävästä kirjastasi.Helppolukuinen ja koukuttava juoni,kiva kuitenkin kun Auri sai rauhallisen viimeisen unen.,vaikka ulospäin oli kyllä aika hankala henkilö.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiva jos viihdytti. Kiitos!

Erikoiset Asiantuntijat kirjoitti...

Kurjat televisio-ohjelmat ei kuulu joukkoon, koska niitä ei ole pakko katsoa. Koska. Voi lukea kirjoja. Ja onhan Yle Areena ja Netflix. Mukavaa viikonloppua!

Tuulatäti kirjoitti...

Kissa ei kuulu joukkoon, koska se on elollinen olento. Vaikka onhan kakkakin tavallaan kihomatoineen elollista, mutta silti sanon että oikea vastaus on kissa.