sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Kotoilua (teksti sisältää mainontaa)

Some näyttää erilaiselta kuin ennen. Ei ruokaa notkuvia ruokapöytiä, suuria syntymäpäiviä, ystävien tapaamisia ravintoloissa, ryhmäselfieitä, kuohuviinilasien kohottelua, nuhruisia keikkavideoita, teatteriesitysten loppukumarruksia, lentoasemakuvia, palmurantoja, suurkaupunkeja tai auringossa kimaltelevia alppimaisemia.

Elämme kuin lapsuudessani, jolloin suurinta lauantaihupia oli istua saunan jälkeen pyjamassa sohvalla katsomassa Speden ohjelmaa. Jos oli oikein hyvä päivä niin tarjolla saattoi olla mehua. Pannukakkua oli melkein aina. Äidin päästä sojottivat papiljotit ja isä oli leikannut pyjamalahkeiden resoreita, sillä ne kiristivät. Kaikki puhuivat Speden rautakauppasketsistä, jossa kuvattiin hidasta palvelua.

Kaikki kotoilevat nyt täysin demokraattisesti, eikä ketään tarvitse kadehtia.

Tampereen taidemuseossa on esillä Joseph Alasen (1885-1920) Kalevala-aiheisia maalauksia. Alanen kuoli 34-vuotiaana espanjantautiin, joka oli tuon ajan pandemia. Nähtävillä on myös Akseli Gallen-Kallelan Aino-triptyykin ensimmäinen versio sekä Anna Alapuron grafiikkaa. Kävin näyttelyssä eilen lauantaina klo 16 ja väkeä oli yllättävän paljon. Yritin pitää metrin turvavälin muihin katsojiin.

Ehdotan Ylelle, että Areenaan laitettaisiin tarjolle viihdettä kuten romanttisia komedioita Nämä vaikka voisi näyttää alkuun: Kun Harry tapasi Sallyn, Uneton Seatlessa, Bridget Jones -elämäni sinkkuna, Annie Hall,  Rakkautta vain, Notting Hill, 2 päivää Pariisissa, Frankie & Johnny, Manhattan, Rakkautta ennen aamua, Skandaalihäät, Neljät häät ja yhdet hautajaiset.

Mainos: Lukekaa kirjoja. Lukekaa "Ei saa elvyttää" (Heidi Mäkinen) Karisto

Ei kommentteja: