keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Mille vuosikymmenelle haluaisit?

Eräässä blogissa pohdittiin, mahdollisuutta siirtyä jollekin toiselle vuosikymmenelle tai jopa vuosisadalle. Tyyliin larppaajat keski-ajalle. Haluaisikohan kukaan siirtyä vuosikymmenille, jolloin vietin nuoruuteni, eli 70- ja 80-luvulle. 70-luvulla sisustusvärit olivat kamalia. Oli tiukat taistolais- ja porvarisrintamat. 80-luku oli lähinnä nolo kasarivaatteineen. Kuuntelin eräänä aamuna ohjelmaa, jossa kerrottiin Persian shaahin ja hänen vaimonsa vierailusta suomessa. Ohjelmassa otettiin erittäin agressiivisesti kantaa shaahia ja hänen hallintoaan vastaan. Olisi vaikea kuvitella, että tänä päivänä käytäisiin yhtä kiivaasti jotain hallitsijaa vastaan missään tiedotusvälineessä. Tuli ihan ahdistava olo. Mieleen palautuivat riidat, joita isän kanssa politiikasta kävimme. Toisaalta meistä on tullut pliisuja.

4 kommenttia:

Niina kirjoitti...

En ymmärrä tätä nykyistä retroilua 70-luvun värien ja tavaroiden kanssa. Ne olivat KAMALIA. Hyvä kun löytyi aatetoveri.

Merja kirjoitti...

Jälkikäteen ihmetyttää, miten vanhemmat jaksoivat panna niin kovasti paukkuja kanssamme politiikasta riitelemiseen. Ehkä siksi, että olimme ensimmäinen (?) sukupolvi, joka kyseenalaisti isien arvot - ja oli rääväsuinen? Omat lapseni saavat ajatella ihan mitä tykkäävät - korkeintaan väkivaltaista rasismia tai anarkismia en sulattaisi. Salaa kuitenkin toivon, että heistä löytyisi hitunen radikalismia, minunkin puolestani...

Dreamer kirjoitti...

Toisaalta - luulen, että joidenkin vuosikymmenien päästä tämä nykyaika näyttäytyy yhtä oudossa valossa. Eivätköhän ihmiset aina ajattele olevansa juuri se sukupolvi, jolla on paras tieto kaikesta, laajin ymmärrys etc.

Kaisa kirjoitti...

Minulla on vähän ikävä 80-lukua. Silloin vaatteet sopivat minulle hyvin. (Iällä saattaa olla osuutta asiaan.)