torstai 13. toukokuuta 2010

Norjalainen villapaita

9.5.

Olen jättänyt makuuhuoneen oven auki. Kisu hyppää yöllä koipieni päälle. Nukun muutenkin levottomasti. Viideltä kampeudun virkeänä ylös. Pääsen autokyydissä Helsinkiin. Olen saanut ahdettua matkatavarat pieneen lentolaukkuun. Koneessa kahvikin on maksullista.

Bergen on sievä, mutta hyytävän kylmä. Harmittelen mukaani ottamaani kevättakkia. Moni ostaa norjalaisen villapaidan, paikalliset eivät niihin pukeudu. Käymme illalla satamassa oluella. Paleltaa.

10.5.

Herään 5.15, Suomessa kello on 6.15. Vuoren rinteillä puut ovat kuurassa. Autojen konepelleillä on lunta.Puissa on enemmän vihreää kuin Tampereella. Nuokun luennolla. Kyse on skandinaavisesta kokouksesta, suomalaisia ei juuri luennoitsijoissa ole. Ruotsalaiset puhuvat englantia sujuvan rennosti. Toikkaroin pienissä kengissäni jyrkillä mukulakivikaduilla. Sataa rakeita. Nautimme ruokatauolla kauppahallin ravintolassa herkullista kalakeittoa. Illalla menemme vuoren huiplle funiculaarella.

11.5.

Aamulla sataa räntää ja vettä. Norjalaisten mielestä ilma on ollut varsin mukava. Kongressilaukussa on onneksi sateenvarjo. Luennoilla kerrotaan pohjoismaisista potilasrekistereistä.

12.5.

Vihdoin on aurinkoista. Minut valtaa jonkinlainen joukkohysteria. Alan viime hetkellä etsiä norjalaista villapaitaa. En edes koskaan käytä villapaitoja. En onneksi löydä sopivaa. Hinnat ovat korkeat, en tosin osaa muuntaa Norjan kruunuja euroiksi.

Unohdan Bergen-Kööpenhamina koneeseen Viidasta lainaamani kirjailijan signeeraaman novellikokoelman.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

"Mies tuli vuonolta näyttäen huonolta norjalaispaidassaan..."

Mitä kisu teki poissaollessasi?

Voi novellikokoelmaa. Senhän saa varmaan lentoyhtiöltä takaisin?

Heidi kirjoitti...

Kisu teki sitä mitä muutenkin tekisi: söi, nukkui, jahtasi leikkihiirtä ja kehräsi. Tytär oli hoitamassa.