perjantai 14. toukokuuta 2010

Onneksi tulee syksy

Olen omituinen. En erityisemmin pidä kesästä ja helteestä. Olen onnellisimmillani syksyllä. Kun kaikki alkavat hehkuttaa lämmön ihanuutta tunnen itseni kummalliseksi. Yritän hypettää kesää muiden mukana. Nyt se on sanottu, en pidä kesästä. Lähden Grönlantiin kuten tehtiin Lea Klemolan näytelmässä "Kohti kylmempää". Kesä on yliarvostettu vuodenaika: iho palaa, on pakko ulkoilla, ei saa rauhassa maata sohvalla, pitää syödä grillimakkaraa, töissä on tavallista vähemmän porukkaa joutuu jatkuvasti päivystämään, sitten kuitenkin sataa ja kaikki on piloilla, on pakko matkustaa, ei voi mennä teatteriin tai korkeintaan kesäteatteriin, jossa esitetään kaksimielisyyksiin ja juopotteluun perustuvia komedioita, ei voi mennä elokuviin, ei näin kauniilla ilmalla, festareilla on mutaa ja päälle kaatuilevia humalaisia, kesällä pitää syödä ulkosalla, pitää juoda olutta muovimukeista, torikahvilassa pahvimuki ja lautanen lentävät tuulen mukana ja lokki ahmii munkkisi, aurinko häikäisee, on kuitenkin kylmä, on itikoita, paarmoja, käärmeitä, punkkeja, muurahaisia, ampiaiset tunkevat ruokiin, yöllä on vaikea nukkua, on liian valoisaa ja kuumaa.

Onneksi kesän jälkeen tulee syksy.Syksyllä voi aloittaa kaiken alusta. Uuden harrastuksen ja uuden paremman elämän.

3 kommenttia:

exme kirjoitti...

Minä rakastan kuumaa. Siinä 30 asteen tienoilla vasta alan tarjeta. Siihen asti on pidettävä villasukkia.

Mutta en pidä kovista äänistä. Ja kaikki, mitä kesällä tapahtuu, sisältää kovia ääniä. Kaikki juovat terasseilla kaljaa ja alkavat puhua kovaan ääneen. On festareita keskellä kaupunkia. On grillijuhlia oman talon pihassa.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän ymmärrän myös muita vuodenaikoja. On ihanaa, että Suomessa saa olla ihan eri ihminen pimeään ja valoisaan aikaan. Se on vapautta.

Dreamer kirjoitti...

Syksyllä tietää, että kohta on talvi. Sitten on pimeää ja kylmää. Viime talvena olisi pitänyt hihkua innosta, kun olisi päässyt hiihtämään ja kaikkea. Mutta kun aina oli kylmä ja pimeä, enkä tykkää voidella suksia enkä ajaa autolla jonnekin, missä voi hiihtää...
Nyt voi juoda aamukahvit pihalla, ja illalla vaikka valkkaria. On lämmintä ja vihreää. Voi jättää vähän siivoamatta, kun on liian kuuma siihen.
Ehkä sitten on vähän eri ihmislajeja eri vuodenajoille. Luettiin juuri Taikatalvi iltasaduksi, ja Hemuli siinä oli yhden sortin talvilaatua :).

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kävimme terassilla ja joimme kuohuviiniä ystävän terassilla. Oli se oikeasti mukavaa.