keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Petolinnunrengastajan salainen elämä

Viidassa tehty kirjoitusharjoitus hiukan jalostettuna. Sain kaksi asiaa, jotka oli juttuun ympättävä "Petolinnunrengastaja" sekä "kietoa vessapaperia raajojen ja vartalon ympärille". Aikaa oli n. 10 minuuttia.

Petolinnunrengastajalla on raidalliset villasukat, vaimo on ne neulonut, ainoa kotoisa ja pehmeä piirre muuten niin karskissa miehessä. Petolinnunrengastaja kiskoo kumisaappaat jalkaansa ja astuu kohti majakkasaaren rantaa. Sadetakin helmat lepattavat puuskaisessa tuulessa. Pärskeet kastelevat miehen ahavoituneet kasvot. Petolintuja ei näy.

Mies irrottaa alumiinisen Buster-veneen laiturista. Hän astuu veneeseen ja tönäisee vauhtia laiturista. Paatti keikkuu aalloilla holtittomasti. Petolinnunrengastaja on kokenut merenkävijä, huolimattomuuksissaan hän kuitenkin päästää veneen kääntymään sivuaallokkoon. Vene hörppää vettä. Mies putoaa kyydistä.

”Perkele” hän sanoo merelle.

Mies kahlaa rantaan vetäen venettä perässään. Hän kiskoo veneen kuivalle maalle. Mies palaa majakkarakennukseen.

Petolinnun rengastaja riisuu märät tamineensa ja etsii pyyhettä. Pöydällä on vessapaperirulla. Päähänpistosta mies alkaa kietoa vessapaperia raajojensa ja vartalonsa ympärille. Paperi tarttuu märkään ihoon. Tuntuu oudon kiihottavalta.

Tästä päivästä hän on eri mies. Hän on löytänyt itsensä. Majakkasaarella ei kukaan katso. Mies ostaa vessapaperinsa Prismasta tarjouksena suurina erinä. Kukaan ei aavista ja eihän se kenellekään kuulu. Perheen mielestä miehestä on tullut jotenkin rennompi. Viihtyy usein saarella, mutta siitä ei kukaan ole pahoillaan. Rengastaa silloin tällöin petolinnun tai pari.

4 kommenttia:

Lasse kirjoitti...

Hiton hyvä!

Niina kirjoitti...

Aiheutti hersyvän naurun.

Nimetön kirjoitti...

Hotakaismainen käänne tuo "petolintuja ei näy". Absurdia. Hekotan hillittömästi.

Kirjoitti Minna

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Näitä joskus raapustin, en enää viime aikoina...