torstai 6. syyskuuta 2012

Aviomiespalvelija

Mitä pitää tehdä kun pesukone pomppii jänösen lailla lingotessaan. Pyykin pestyäni työnnän masiinan takaisun pikkuruisen kylppärini nurkkaan häpeämään. Laitan pesutilan oven kiinni ettei kallis kone karkaa kaupungille.

Eteisen kattoon on upotettu kolme lamppua. Ne ovat väsähtäneet yksi kerrallaan. Kotiin tullessani hapuilen eteisen valokatkaisijaa, mutta turha on sitä napsutella: eteinen pysyy pimeänä.

Eikös ole olemassa sellainen aviomiespalvelu? Saako siitä kotitalousvähennystä? Jonain päivänä ikkunani alle pysäköi pakettiauto (sillä pakettiauto sen olla pitää), jonka kyljessä lukee AVIOMIESPALVELU. Aviomies vangitsee villin pesukoneen niin, ettei se karkaa läheiseen pubiin sekä sytyttää tähdet eteisen laipioon.  Jos aviomiespalvelija on sympaattinen, palkkaan hänet vastaanottamaan minua asemalle. "Ihanaa, kun tulit kotiin. On ollut ikävä." En muista entisen aviomieheni enää viimeisinä vuosina sellaista sanoneen. En kyllä sanonut minäkään. Sen puolesta ollaan tasoissa.

Miksi on ylen vaivatonta valvoa puolille öin, kun edessä on alkoholipitoista juomaa ja pöydässä hyvää seuraa? Miksi on työlästä valvoa, kun odottaa lähtöä Ouluun yöjunalla?

12 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi voi kun asutaan niin kaukana toisistamme. Helpot viat korjata. Ensinnäkin lamput on naurettavan helpot vaihtaa ja pomppiva pesukonekkin sahaan yleensä kuriin koneen alle laitettavalla kumimatolla tai kumitassuilla.

Mulla ei oo paketti-autoa, joten se siitä. ;D

Annikki kirjoitti...

Teknisen ongelman kohdatessa soitetaan isälle, joka sitten neuvoo, mitä tehdään.

Pesukoneen osasin ihan itse tasapainottaa, kun luin asennusohjeet ja laitoin vatupassin koneen päälle ja ruuvasin sen jaloistaan suoraan. Uusissa koneissa tulee siihen oma työkalu mukaan, mutta voi ne jalat säätää jakoavaimellakin tai pihdeillä.

Ostan itselleni myös kukkia ja vähän parempia runokirjoja.

-kummitus- kirjoitti...

Olisikos ystäväpiirissä miestä tai naista, jolla on taipumusta teknisiin suorituksiin? Itse olen itseni opettanut suoriutumaan kotona ilmenevistä ongelmista, joskin tavat välillä ovat vähän epäortodoksisia. Sitä ennen hyväksikäytin kavereita tai heidän puolisoitaan. Korvasin sitten tekoset ruualla tai juomalla.

Siinä samalla yleensä sai sitä illanistujaisseuraakin, vaikken muistaaksen Oulun junaa koskaan odottanutkaan.

Lasse kirjoitti...

Kyllähän nämä pienet tekniset hommelit onnistuvat nykyisin näin internetinkin välityksellä, kuten tiedämme.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko putsannut pesukoneen nukkasihdin?

AuvoT kirjoitti...

Nukkasihdin tukkeutuminen aiheutti vain veden tulvimista, ja tyhjenemisen estymistä, ei hyppelyä. Edellisessä koneessa noin, nykyisessä ei tunnu olevankaan mitään sihtiä... tiedä sitten.

Jos kone on aiemmin ollut paikallaan, mutta sitten alkanut hyppimään, se viittaisi pikemmin johonkin vikaantumiseen.

Valitettavasti - vai onneksi - asun aika kaukana Nääsvillestä, se estää minua ryntäämästä apuun, johon olisin muutoin taipuvainen.

Anonyymi kirjoitti...

Olemme todella avuliaita, kun huomaamme hätätapauksen. Minä puolestani olen uskonut ko. hyppelyn johtuvan koneen liiallisesta täyttämisestä. Laitapa muutama lakana vähemmän ja kokeile kädellä, että tilaa on tarpeeksi. Ei kannata nuukailla tässä asiassa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos virtuaalisesta avusta! Aloitan tänään ottamalla esille tikkaat ja tarkastelemalla eteisen katon lamppuja. Raportoin myöhemmin tuloksesta.

Itseasiassa isäni tuki pesukoneen niillä kumijutuilla ja tasapainotti sen. Tekisi varmaan homman uudestaankin, mutta kun hänellä on ikää jo 83 v. ja välimatkaakin meilla on satoja kilometrejä niin pitänee keksiä joku parempi ratkaisu.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Isäni on siis erinomaisessa kunnossa ja tekisi varmasti homman, lähinnä matka on este.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Lamput vaihdettu. Työkaluna käytin keittiöveistä. Ja valkeus tuli.

Unknown kirjoitti...

Hienoa! Susta tulee tolla menolla se aviomiespalvelija. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Naisena väitän, että pesukonnen ei kuulu kulkea mihinkään suuntaan asennuksen jälkeen! Jos se on alkanut loikkia, ota yhteys kodinkonekorjaamoon, jo puhelimessa osaavat kertoa mitä pitäisi tehdä, korjatako vai ei. Toinen naisellinen vihje: lampun, kuten kaiken muunkin voi tehdä itse. Hitaasti ja vaivalloisesti kylläkin ekalla kerralla. On joitain asioita, joita en suostu opettelemaan, ja onnekseni naapurustossa on lukuisia käteviä ihmisiä, jotka ovat oikeastaan imarreltuja kun heiltä kysyy apua. Viimeksi oli kolme setä-ihmistä työkaluineen sovittelemassa polkupyörän jalkaa parempaan asentoon! Ja tämä tylyydestään tunnetussa Turussa.