maanantai 10. syyskuuta 2012

Säätämistä säästä

Aloitan huomenna esimieskoulutukseen. Ei minulla mitään hallinnollisia tehtäviä ole, mutta kun kysyttiin niin sanoin kyllä. Olen huono sanomaan ei, kuten joku lienee jo havainnut. Laiskassa mielessäni pohdin, että siellähän se aika kuluu rattoisasti. Eräs kaverini kävi johtamiskoulutuksessa ja pääsi toistuvasti päiväksi retkeilemään, juomaan nokipannukahvia ja saunomaan. Ikävä kyllä tämä minun koulutukseni on työpaikallani, eikä sisällä saunomista. Koulutukseen kuuluu kirjallinen lopputyö. Olen allerginen kaikille raporteille ja pelkään pahoin, että jonkinlaisesta raportinpoikasesta on taas kyse.

En pidä viimeaikojen säätilasta. Välillä on kylmä ja sitten taas lämmin. Mistä tietää miten pukeutua? Kun tänään sattui olemaan lämmin ja eilen kylmä, niin puin ylleni hanskat ja monta kerrosta vaatetta. Huomenna vähennän vaatetusta tuntuvasti ja palelen. Haluan tasalaatuisen sään.

Kävin ystävän tyttären luona Brisbanessa. Joka ikinen aamu ihastelin pilvetöntä taivasta. L totesi kuivasti  ilman olevan prikulleen samanlainen joka ikinen päivä. L teki kaupungissa siivoustyötä. Asustimme muutaman päivän siivousfirman pomon talossa, joka sijaitsi kapungin liepeillä. En ole koskaan nähnyt yhtä siivotonta asumusta. Pihalla maata kuopivat kanat, joille heiteltiin ikkunasta ruoantähteet . Siellä oli tepastellut myös pikkutipuja, kunnes käärme söi ne. Jälkeenpäin se sulatteli pitkään ateriaansa ikkunan alla. Talon ovi pidettiin öisin avoinna, jotta vanha raihnainen hurtta pääsi vaivattomasti pissalle. Aamulla menin autotalliin viriteltyyn suihkuun varovasti mahdollisia käärmeitä tiiraillen. Talon emäntä kylpi ammeessa yhdessä rakkaan koiransa kanssa. Emäntä järjesti kunniaksemme pienet kutsut, joilla tarjottiin äyriäisiä. Jostain syystä ne eivät oikein maistuneet. Illalla pöydälle jätetty patonki oli aamulla puoliksi jyrsitty. Makuuhuoneen seinillä vilahteli gekkoja, jotka ovat kuulemma vaarattomia ja suorastaan hyödyllisiä, sillä ne syövät hyönteisiä. Australia on minun kohdaltani nyt nähty.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

On sulla ollu opettavainen retki Ausseissa.

Joo, se on huomattu, et ei on sulle melko tuntematon sana. Tarttiskohan kutsuu sut peseen selkää... ;DDD