sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kerttu läksyttää taitamattomasta alkoholin käytöstä

Kunnioitettu emäntä,

Noustiinhan sieltä vihdoin. Ei tuntunut mukavalta raapia kynnet verillä makuukammarisi ovea. Enhän voinut tietää olitko enää elossakaan. Vaapuin siinä rajoilla, että kannattaako jatkaa raapimista vai soittaa hätänumeroon. Sängystä  kavuttuasi näpsäytit päälle Selenan, josta  kuuluu lähinnä rahinaa, jonka seasta saattaa tavoittaa klassisen musiikin tahteja. Minulla on absoluuttinen sävelkorva ja sitä juilii tuo sekava äänimaailma pahasti. Osta uudet patterit. Miksi muuten enää käytät patterilla laulavaa vanhaa matkaradiota, olisihan täällä stereot ja pelit.

Juhliminen ei sovi sinulle.  Jos tuossa iässä ei ymmärrä, että alkoholista tulee humalaan, niin ei sitä tule koskaan käsittämään. Huomasinhan minä, että eilen räydyit morkkiksessa. Ei tarvitse olla kummoinen psykologi: katsoit televisiosta Kiinteistö kuningatar Kaisaa. Järkyttävä nainen, päätäni alkoi särkeä. Huippustailaaja Lohman oli sisustanut iskelmätähden asunnon niin mauttomaksi, että olen melkein kiitollinen, että saan asua residenssissäni. Olet tehnyt asunnostani oikein sievän.

Nyt sinun olisi syytä tehdä kriittistä arviota itsestäsi, eli ns. katsoa peiliin. Näky ei ole kaunis. Lähde lenkille. Tänään museoihin pääsee ilmaiseksi. Lenin museossa on Rosa Liksomin römpettä, mene sinne muistelemaan  onnellisia ja jämäköitä neuvostoaikoja.

Kiitos aamiaisesta. Tällä taas jaksaa. Taidan vähän levähtää, alkoi syöminen ramasta. Älä paukauta ulko-ovea kun menet.

Ystävällisesti,
Kerttu


P.S. Kuvassa ei ole emännän Selena.


7 kommenttia:

sorvatar kirjoitti...

Mulla iskee lukihäiriö aina kun silmäilen blogisi alkutekstiä: NUORI, blondi, lääkäri, sitten aivot korjaavat, NAINEN, blondi... Vaikka nuorihan sinä olet, ei sen puoleen.

Nainen Nelikymppinen kirjoitti...

Tulinpa kylään ja kahlasin aika monta tekstiäsi läpi, kiva blogi!

Tämän viimeisimmän postauksen kirjoittajalle terveisiä, että anna sen emännän juhlia, niin dagen efter -päivänä viihtyy takuulla koko päivän kotona ja sen jälkeen ei halua taas pitkään aikaan lähteä luotasi pois :) !

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos molemmille. Ryhtiliike on nyt tarpeen.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Kerttu, sinulla ei ole tainnut mennä koskaan juhliminen overiksi?

Ei sinun silti tarvitse olla ylemmyydentuntoinen.

Emäntäsi on vain ihminen ja ihmiset tekevät virheitä.

Eivätkö kissat koskaan tee?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ihminen tekee virheet, virheet tekevät ihmisen (Torsti Lehtinen). Olen pitkään odottanut hetkeä, jolloin voin tuota aforismia käyttää. Ei oikein sovi syntymäpäiväkorttiin.

Polka kirjoitti...

Arvoisa Kerttu!

Minun on tunnustettava Sinulle, että minun mielestäni Selenassa ei ole mitään vikaa. Tosin emännän on ehkä syytä ostaa uudet patterit, jos sävelkorviasi koskee. Mutta ole ystävällinen, älä ainakaan julkisesti enää tuomitse ihanaa Selenaa :)

t. Polka, Vinski & Selena

Unknown kirjoitti...

Kerttu hyvä.
On vallan mainiota, että pidät palvelijallesi välillä saarnan. Nykyään on kovin vaikeaa saada kunnon palvelusväkeä. Hyvästä kannattaa pitää kiinni ja saarnata välillä. :)