keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Itsensä esimies

Ostin luomukaurahiutaleita. Olen huomenna päättänyt aloittaa päiväni terveellisellä luomukaurapuurolla. Kaurapuurokaudet toistuvat suunnilleen samalla frekvenssillä kuin kunnallisvaalikampanjat. Nyt on taas kaurapuuron aika. Avasin Pirkka-kaurahiutalepakkauksen valmiiksi, pahvilaatikon vieressä lepäilee kauha ja hellalla seisoo kattila valmiina tärkeään toimeensa. Katan pöytään vielä lautasen ja lusikan. Kaurapuuroaika voi taas kerran käynnistyä.

Olen osallistunut kahtena päivänä työpaikkani järjestämään esimieskoulutukseen. Minulla ei ole ainuttakaan alaista. Alan jatkossa johtaa itseäni uusin opein. Kehittelin sopivaa johtamisstrategiaa. Aion olla kaverijohtaja, itseni keulakuva ja esimerkkinä itselleni.  Valmistelin juuri tulevaisuusstrategiani, johon kuuluvat korkeat eettiset periaatteet, ihmisen kunnioittaminen, osaamisen arvostaminen ja korkeimpana prinsiippinä yhteiskuntavastuullisuus.

5 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Olen pitkään ollut itseni esimies (ja samalla koko tiimi), koska organisaationi onnistui hukkaamaan minulta esimiehen. Ihan hyvin on toiminut: välillä tsemppaan itseäni, joskus ruoskin ja sitten taas kehun. Hämmästyttävää kyllä pystyn myös olemaan eri mieltäkin itseni kanssa. Sen lisäksi useinmiten vielä järjestelen itse itselleni työtehtävät.

Suurimman osan ajasta menee hyvin, esim. kommunikaatio minun, esimiehen ja tiimin välillä pelittää saumattomasti.

Välillä on identiteettikriisi ja kovin yksinäinen olokin. Mutta tähän alkaa valitettavasti tulla rutiini.

Unknown kirjoitti...

*Naurattaa* Harvoin sitä tulee ittesä kanssa kinaa ja riitaa.
Ainaki mulla: Ku ite kysyy ja ite vastaa, saa useimmiten mieleisen vastauksen.

Kiitos, sait hymyn naamalle!

Nimetön kirjoitti...

Voi vitzit, sä olet hauska!

Nimetön kirjoitti...

Hih, hih. Kun ikää kertyy, niin onhan sitä näkemystä esim. mentoroida. Mutta kukapa sitä, tehköön rauhassa omat virheensä. Usein se vanhempi kitisee esitetystä ideasta, että tätä kokeiltiin kakskymmentä vuotta sitten eikä siitä mitään tullut.

Itsensä kanssa seurustelu, onhan sille monta nimeä, tautiluokituksiakin. Mutta sanotaanko nyt, että reflektoit oppimiasi asioita :-)

Pläjäytti lusikkansa hauskaan soppaan taas

Minna

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hauska ja hauska. Tyhmä ja lahjaton. Näin on.