maanantai 3. syyskuuta 2012

Myöhästynyt rippi

Olen laiminlyönyt kevytmielisesti päivittäisen ripittäytymiseni.

Lauantaina  matkustin Hesaan. Ainoa kaupallinen toimeni siellä oli käväisy Akateemisessa kirjakaupassa, josta hankin hääparille kortin. Alakerran salia halkoi parijono, joka ulottui lähes ovelle asti. Näin vilauksen violettia tekohiusta. Kirjailijatar signeerasi teoksiaan.

Matkani päätarkoitus oli hääjuhliin osallistuminen. En ole vieläkään täysin toipunut tuon avioliiton solmimisesta. Morsiolla oli yllään vintage-hääpuku. Kirkossa soi syntinen haitari ja pappi sanoi, että A ja H ovat match made in heaven. Hääjuhlissa nautittiin kolmen ruokalajin illallinen viineineen pöytiin tarjoiltuna. Paseeraus oli onnistunut, joten ilta on oikein rattoisa. Herkullisen aterian jälkeen soitti bändi ja me tanssimme. Puolilta öin siirryimme jatkoille alakerran saunatiloihin ja nautimme yöpalaa. En uinut, enkä saunonut, onneksi. Lähdin toikkaroimaan korkokengissäni kohti yöpaikkaani yhden maissa. 

Aamulla kävin Ateneumissa. Juoksin näyttelyn melko vauhdilla läpi. Päätäni särki, eikä muassani  ollut ainuttakaan tuota riesaa helpottavaa pilleriä. Taiteella oli onneksi tervehdyttävä vaikutus. Jälkeenpäin nautin siskoni vieraanvaraisuudesta ja lopulta Leonard Cohenista. Miksei kukaan sano minulle "I am your man" (matalalla äänellä). Leonard on kuulemma 78-vuotias. Ei sen ikäinen jaksa olla edes pystyasennossa niin kauan kuin Leonard lavalla kähisi. Miehellä riittää itseironiaa! Konsertti kesti n. kolme ja puoli tuntia. Oman peittoni alle sukelsin vasta yhden jälkeen. Virkistavien viiden tunnin tehounien jälkeen olen söhrännyt töissä jotakin, en ole varma mitä.

3 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Ai Cohenkin on käynyt. Mä en tajua... mä vaan teen ja teen jotain (töitä kai enimmäkseen) ja kaikki valuu ohi. En huomannut Lady gagan keikkaa, en Cohenia. Oonko mä edes tällä planeetalla enää?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Mahdollisesti olet, mahdollisesti et.

Unknown kirjoitti...

Ei tällassel kimittäväl äänel tollassii voi kuiskii kaunokaisten korvii... ;DDD