sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ruukkukasvikatsaus

Kaikki lienevät kaivanneet jo ruukkukasvikatsaustani (edellisestä on ainakin viikko):

Orkideassa roikkuu vielä kaksi sinnikästä kukkaa, ne yrittävät siirtää väistämätöntä tuhoaan. Pelargonian vaatimattomat vääräaikaiset kukinnot ovat auenneet. Anopinkielen jälkeläiset ovat vahvistuneet. Kliivia on kallellaan ja sen alimmat  lehdet irtoilevat kuin heiluvat hampaat vanhuksen ikenistä.  Sitä vaivannee juurimätä.

Me ihmiset olemme ainutlaautuisia. Päätin tehdä Hesarin avokadopastaa (viime ruokatorstai): avokadoa, valkosipulia, tuoretta chiliä, basilikaa, limeä, parmesania, pecorinoa, oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa. Hallin juustokaupasta oli pecorino loppunut. Myyjä kysyi, mihin kaikki sitä hakivat. M saapui juustotiskille samaan aikaan ja kas  kummaa hänkin aikoi tehdä avokadopastaa. (Siitä tuli hyvää.)

Kuuntelin lenkillä suomalaisia tangoja. Vanhojen tangojen sanoja ei enää hempeinkään iskelmänikkari käyttäisi kuin ironisessa mielessä. Voitaisiinko enää laulaa "Sua lemmin kuin järjetön mä oisin". Onko romantiikka kuollut?

Minulla on tälle päivälle liikunnallisia suunnitelmia. Jospa yrittäisin myös kirjoittaa hieman.  Mietin jollekin kirjoittamisen kesäkurssille osallistumista. Se saattaisi motivoida määrätietoisempaan kirjoittamiseen. Onko kirjoittamisessa järkeä? Jos se tuo iloa itselle niin on. Muuten ei. Kirjaston hyllyssä odottelee lukijoitaan monen suomalaisen kirjailijan teoksia, joista en ole koskaan kuullutkaan. Seuraan kuitenkin kirjallista kenttää keskimääräistä enemmän. Puhumattakaan niistä käsikirjoituksista, joita ei koskaan julkaista.

8 kommenttia:

AuvoT kirjoitti...

Luetaanko Tampereella niin paljon Hesaria? Ei olis uskonut.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Täällä luetaan Hesaria! Minulle ei tule enää ollenkaan Aamulehteä. Olenkin ihan pihalla Tampereen tapahtumista.

Unknown kirjoitti...

V otti eilen käsittelyy kaks kukkasta, jotka oli viettänny kesän maalla, ulkona. Tarttivat kuulemma uuet isommat ruukut. Useempi valtavan pullee ja pitkä kastemato pilkisteli mullan seasta ja V kiljuu mut matoja poistaan. Ilmeisen hyvää einettä olivat saaneet, kun noin isoiks olivatten kasvannu. Nyt ne muutti kaupunkikodin pahamaan kukkapenkkii. :)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Näissä ei taida olla matoja...

Anonyymi kirjoitti...

Turussakin tehtiin Hesarin mukaan avocadopastaa. Ja tehdään toistekin. Mutta siksikö Stockalla ei ollut lehtipersiljaa...

Dessu kirjoitti...

Kuinka sattuikaan, minäkin tein samaa pastaa. Voin kehua, että parempaa pastaa en ole koskaan saanut.

Hyvä, Hesari, hyvä Hagelstam!
Dessu

Hoo Moilanen kirjoitti...

Tahtoo avokadopastaa!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

No niin. Minulla on keittiössäni kaksi avokadoa. Olen hamstrannut niitä, sillä minulle tulee keskiviikkona vieras, jolle aion kyseistä pastaa tarjota. Ne myytäneen piankin loppuun.