maanantai 22. lokakuuta 2012

Vanha Nicole rukka

"Näytät nuorelta" imarteli kampaaja minua, vakiasiakastaan. Hän on yksityisyrittäjä, joka tietää mistä narusta kannattaa kiskoa. "Muut ne vanhenevat, minä se vaan nuorrun" heitin takaisin. Kampaajaa nauratti. Nuoruus on toivottu olotila, vanhuus on vika, jota yritetään vaivalla paikkailla (se on yhtä toivotonta kuin ruosteisen autonpohjan hitsaileminen katsastusta varten). Nicole Kidman ei voi kuulemma enää näytellä luonnerooleja, sillä kasvojen nahka on viritetty niin pinkeäksi, ettei ilmeitä enää ole.

Kun tapaan nuoruuden ajan tuttaviani, ajattelen mielessäni: "Onpa tuo vanhentunut, vaikka aikaa on kulunut vasta kaksikymmentä vuotta!" Ääneen asiaa ei saa sanoa, sillä se olisi loukkaavaa. Vanheneminen on ikävä virhe, josta ei saa puhua. Se olisi yhtä tahditonta lähimmäisen perunanenästä tai ruusufinniihottumasta mainitseminen. Tosiasia kuitenkin on, että kaikki vanhenevat, jopa Nicole Kidman. Se iho, jota suoristellaan ja liha, jota kohotetaan, on vanhaa.Kun yksi kohta korjataan, toinen jo repsottaa.

Olen käynyt pariin otteeseen miespuoleisen opiskelukaverin kanssa syömässä. Sanottakoon, että tapaamiset ovat osittain liittyneet yhteisiin työprojekteihin. Hänen seuransa on ollut miellyttävää, mies osaa arvostaa hyvää ruokaa ja häntä on kiva katsella. Kiinnostuksen kohteemme ovat hyvin erilaisia, mies harrastaa intohimoisesti golfia ja kaikenlaista urheilua. Mies on ollut naimisissa parikymppisestä. Viimeksi tavatessamme hän kertoi rakastuneensa ja muuttaneensa toisen naisen luo. Hän oli niin innoissaan uudesta rakkaudestaan, että minua alkoi jo ärsyttää. Miehen puheen perusteella muodostin  kuvan nuoresta kaunottaresta. FB:sta ilmeni, että he olivat avioituneet. Hääkuvissa morsio näytti ihan tavalliselta harmaapäiseltä keski-ikäiseltä naiselta. Jostain syystä tämä seikka huojensi minua.

Ostin tänään uimalasit ja uimahatun. Ostokset ovat hieman liioiteltuja, sillä olen käynyt uimassa vasta kahdesti, enkä ole erityisen taitava uimari. Näytän äärimmäisen naurettavalta noissa vermeissä. Uimahatun kokeileminen tuhosi kampaajan tunnin aherruksen alle minuutissa.

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Musta on aina ollu mukavaa olla just sen ikäin ku milloki oon sattunnu oleen. Mitä sitä mennyttä nuoruutta kaihoileen, mukavampaa on olla omana ittenää.

Mukavaa on sun tarinoitas lueskella. :)

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

En ymmärrä lainkaan, miksi pitää leikellä ihoa näyttääkseen kuminaamalta. Olen hyvin nuoren näköinen, jotkut luulevat parikymppiseksi, mutta tiedän, että pian tulevat rypyt väistämättä. Tai jos ei pian niin ainakin melko pian. Ja sitten kun ne tulevat, haluan kantaa niitä pää pystyssä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Muistatteko vuosien takaisen mainoksen jossa ryppyiseen vanhuksen käteen tarttui pullea lapsen käsi? En yhtään muista mitä mainostettiin, mutta se kuva on jäänyt jotenkin mieltä lämmittämään. Ehkäpä ryppykammolla koetetaan jotenkin jättää sivuun tämä läskin lisääntyminen. Rahanmenoa kauhistellaan estetiikan kohdalla jotta ei kauhisteltaisi alkoholin ja lihavuuden aiheuttamia kuluja...

AuvoT kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
AuvoT kirjoitti...

Vikipeediasta näki että Nicole K. on peräti 45 vuotias. On se siis ihan kauheen vanha, saako nyt noin ikälopusta enää hyvän näköistä tekemälläkään?

Tämä nuoruuden palvonta saa ihan käsittämättömät mitat. Sanoisin että "median vika". Elämme sellaisessa mediamaailmassa, jossa vain se merkitsee miltä näyttää. Hyvällä ulkonäöllä saa rahaa ja valtaa. Koska vielä on "winner takes all" periaate niin pitää olla se silein ja hehkein jotta saisi sen, yksi ryppy pilaa kaiken...

Pitäisi tehdä jokin "klikkauslakko" eli kun nettisivulla näkyy yksikin nuori ja kaunis niin en ainakaan sinne klikkaa. Onkohan muita sivuja enää olemassakaan? Laitan per-looksin tästä lähin kotisivuksi.

exme kirjoitti...

Kun sanoo itseään 10 vuotta nuoremmalle, että ikä on vain numero, eikä sitä edes huomaa, tajuaa kuulostavansa ikälopulta tädiltä, joka yrittää näin valehdella itselleen, että vielä tässä on elämää jäljellä. Ja kuitenkin tuntuu olevan niin, että vuosi vuodelta iän merkitys vähenee. Se on kivaa.

Ja on kivaa nähdä joku kolmikymppisenä, kun on viimeksi nähnyt hänet teini-ikäisenä, ja tajuta, miten kaunis aikuinen ihminen siitäkin angstisesta nuoresta tuli.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kyllähän 45-vuotias (nainen) on passe. 50-vuotiasta ei tarvita enää työelämässä, jos sattuu sieltä joutumaan jostain syystä syrjään.