tiistai 30. lokakuuta 2012

Totuus löytyy torkkupeiton alla maaten

Makasin eilisen illan sohvalla vihreän torkkupeiton alla. Kädet oli pakko ojentaa peiton ulkopuolelle, jotta saatoin pitää sanomalehteä lukuetäisyydellä. Minulla on jo toista talvea onni omistaa torkkupeitto, joka ulottuu kaulasta varpaisiin asti. Yleensä torkkupeiton alla lojuessaan joutuu valitsemaan palelevatko varpaat vai yläkroppa. Hetken luettuani heitin sanomalehden lattialle ja aloitin korkealaatuisen filosofisen pohdinnan. Tyypillinen käsittelemäni dilemma koskee sitä, haluanko näyttää laihalta ja hyvältä vai tahdonko nauttia kulinaarisista elämyksistä. Yleensä päädyn ylevissä pohdinnoissani siiihen, että haluan molemmat.

Olen kirjoitellut kolumnia sairauskertomusteksteistä. Kerron jutussani eräästä miespuolisesta kollegasta, joka oli lukenut omia sairauskertomusmerkintöjään. Niissä oli sanottu näin: "terve vauva, hikiset jalat". Kysyin tänään tältä mieheltä, että saanko käyttää tätä tekstiä hyväkseni. Mies lupasi, sillä edellytyksellä, etten kerro hänen nimeään. Lupasin olla kertomatta. Riikka Ala-Harjan kirja "Maihinnousu" aloitti taas kerran keskustelun siitä, saako kirjailija käyttää läheistensä elämää kirjojensa materiaalina. Ainahan niin on tehty ja aina asiasta kohuttu. Löysin kyseisen kirjan tänään Vippi-hyllystä. Lukuaikaa on viikko, joten on aloitettava heti.

Luin Hesarista, että  joku toimittaja on tehnyt Riku Korhosesta haastattelun, jossa mies siemaisi kymmenen isoa tuoppia ja kaikki puhuttu hölynpöly julkaistiin sensuroimatta. Jos joku haluaisi tehdä samantyyppisen haastattelun minusta, ei tarvittaisi kuin kaksi isoa tuoppia. Kuudennen tai viimeistään seitsemännen tuopin kohdalla olisinkin jo tajuton.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä olisi aika monta hyvää kirjaa jäänyt julkaisematta, jos läheisten elämästä kertovan materiaalin käyttö olisi kiellettyä. Luin Maihinnousun, enkä löytänyt siitä mitään läheisiä loukkaavaa tai paheksuttavia paljastuksia. Kerro mitä pidit kun saat luettua!
Kertulle terveisiä!

t. Tuuli (torkkupeiton alta)

Hoo Moilanen kirjoitti...

Kippis tarpeeksi suurille torkkupeitoille! Ja pyyheliinoille.

Hikisen jalkaparin omaava vauva kuulostaa elinvoimaiselta tapaukselta.

Anonyymi kirjoitti...

Riku on iso (pitkä) mies. Ja ehkä myös treenannut tuoppeja. Viimeksi ohikulkeissa näytti istuvan Alvarissa.

AuvoT kirjoitti...

"aina niin tehty ja aina kohuttu"

Niinpä niin, eikö asiasta opita mitään? No opitaan se että kohu on taattu.. ja sillähän se taas myydään kun eletään tässä huomiotaloudessa.

Unknown kirjoitti...

Kyllä jokasella tarttis olla kunnon villanen torkkupeitto. V kuto mulle viime talvena sellassen, kun noi typerät kaupan peitot on liian lyhkäsii. Peitto on 2m pitkä ja metrin levee ja painava. Siihen saa jalat käärittyä pussii ja peittoo riittää viel kaulalle asti.
(Jalat torkkupeiton alla)

Miks enää vanhana tarttis olla langan laina. Näytät oikeen hyvältä nykysellä kropallas.

Kertulle rapsutukset!

Celia kirjoitti...

Satunnaisilla nettiseikkailuillani teen toisinaan hyviä löytöjä, toisinaan taas en. Yritin lukea Korhosen kaljapöhnässä suoltamaa hölynpölyä suoraan alkuperäisestä nettijulkaisusta, mutta päästyäni kirjailijan intiimipaljastuksiin sain hölynpölystä tarpeekseni. Humalaisen horinat ovat täsmälleen yhtä kiinnostavia luettuna kuin kuultunakin.