perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannus herttainen

Teen lähtöä kavereiden mökille. Juhannus kuuluu viettää alkeellisisssa oloissa. Pakkasin reppuun uimapuvun (jota mökillä ei koskaan käytetä), pokkarin, muistikirjan, käsityön ja kulahtaneen vaatekerran, Mökkeilyn etikettiin kuuluu laittaa päälle asu, joka on kaupunkikäyttönsä päässä. Uimapuku voi olla uusi, sillä sitä ei käytetä. Mökkinaapurit katsovat  loiskahduksia kuullessaan hienotunteisesti toiseen suuntaan.

Juhannus on siitä poikkeava pohjoismainen juhla, ettei ole kovin kylmä. Muuten juhlan sisältö on sama kuin muidenkin juhlien: juodaan alkoholia. Lapsuudessani kokko oli juhlan kohokohta. Pohjois-savolaisen pikkujärven rantaan kerättiin pitkin kevättä risuja, joita ei meinattu sitten lopulta millään saada syttymään. Risut paloivat vain hetken. Sitten mentiin nukkumaan.

Sain ihanan sähköpostin (niitäkin on joskus). Minua kehotettiin ottamaan oppia Kertusta, joka ei totisesti vertaile itseään toisiin kissoihin. Itseasiassa se ei edes tapaile lajitovereitaan. Yksi syy miksi Kertun aiempi emäntä luopui Kertusta oli se, että Kerttu kuulemma pomotti muita kotieläimiä. Kerttu tuskin potee huonoutta, eri asia johtuuko se kissoille ominaisesta itsetunnosta vai vaatiiko itsensä väheksyminen sellaista älyllistä toimintaa, joka saattaa kissoilta puuttua, mutta joka on meidän ihmisten riesana.

Hyvää Juhannusta. Huomenna olen jo tietotekniikan ääressä.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Mukavaa lomaa!