maanantai 9. kesäkuuta 2014

Lomapäivä

Lomalla kampaajakäynti täyttää päivän niin, ettei oikein mitään muuta jouda tekemään. Kampaaja oli varattu klo 11.45, enkä sitä ennen ehtinyt kuin lukea Hesarin, juoda aamukahvit, tehdä tiibetiläiset riitit ja käydä suhkussa. Kampaaja päivitteli taas nuorekkuuttani ja tyylikkyyttäni (naisella ei ole varaa menettää yhtään asiakasta). Kampaajani on yksinhuoltaja, joten en voi  erota hänestä ennen kuin hänen lapsensa lähtevät maailmalle. Siihen menee laskujeni mukaan vähintään 12 vuotta.

Luin kampaajalla kuukauden vanhoja naistenlehtiä ja vuoden takaisia kiiltäväkantisia sisustuslehtiä. Valkoinen on muotia: puulattiat, seinät ja katto maalataan valkoiseksi, olohuone kalustetaan valkoisilla Ikean sohvilla, ikkunoihin ripustetaan ilmavat valkoiset verhot ja valkoiselle sängypeitolle heitellään valkoisia tyynyjä. Tai näin oli ainakin vuosi sitten. Luin jokin aika sitten Hesarista, että Sophia Loren on saanut lapsen. Nainenhan on varmaan yli kahdeksankymmenen. Olin huojentunut kun huomasin, että uutisen päällä luki Helsingin Sanomat 50 v. sitten.

Leikin taas turistia kotikaupungissani, söin hallin Neljä vuodenaikaa - ravintolassa ja join lasillisen tarjoilijan suosittamaa chardonnayta. Kävelin Laukotorilta Ratinan siltaa jäätelökioskille ja nautin vadelmajuustokakku jäätelötötterön. Ostin itselleni tuliaiseksi mekon ja seurailin alkuperäisasukkaita aurinkolasieni suojasta.

Ei kommentteja: