keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Vuoden nuoret taiteilijat

Tieto vuorotteluvapaastani on levinnyt ja minulta kysellään "Mitä aiot tehdä?". Minä vastaan "Nukkua". On muitakin suunnitelmia, mutta ensimmäisen kuukauden katson nukkumisen väliajoilla Wire-sarjaa (jollen ehdi katsoa sitä jo aiemmin).

Olen unohtanut viime aikoina raportoida kulttuurikokemuksiani. Kävin sunnuntaina M:n kanssa Tampereen taidemuseossa tutustumassa Vuoden nuori taiteilija 2014- Nabb+Teeri näyttelyyn. Kyseessä on siis työpari, eikä teoksissa lukenut mitenkään erikseen, kumman tuotantoa ne olivat. Ehkä Nabb sanoi "Laitetaan nämä pölkyt päällekkäin", johon Teeri "Olisi vinhaa pakata ne muoviin".

Pariskunta (ilmeisesti he ovat pariskunta) oli tehnyt taideteoksia roskasta usein materiaalia sen kummemmin työstämättä ja toisaalta maalannut aiheita, joita ei yleensä mielletä kovin esteettisiksi kuten muovikasseja ja erilaista rojua. Näyttelyssä näki omat varastotilansa ja autotallinnurkkansa (jos nimittäin omaisi autotallin), museoon on rakennettu jonkinlainen muovinen kasvihuonekin. Niin paljon rojua ja pakkausmateriaalia me tuotamme. Joitain hienoja juttuja näyttelyssä oli, mutta myös rumaa, jonka tarkoitusta ainakaan minä en ymmärtänyt (minä kun en olekaan mikään taideasiantuntija).Verkkokalvoilleni tallentui ikävä näky: metallikarminen ikkuna, jonka sisälle oli tungettu jotain beigeä muovista materiaalia, josta tuli mieleen ihrainen reisinahka, koko komistus oli valaistu. M uhkasi ostaa sen minulle lahjaksi.

Saa nähdä mihin suuntaan tai suuntiin Nabb ja Teeri lähtevät. Minä menen nukkumaan ja kokeilen käyttää heavybändipaitaani halpana pimennysverhona (paita heitetään silmien peitoksi, Zepa neuvoi kommentissaan).

3 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Ai paita!
Mä oon aina käyttänny kyynärtaivetta.
Kiitos Heidi, eiku Zepa, heti ensyönä koitan tota.

Anonyymi kirjoitti...

Eräät käyttävät pimennysverhona villasukkaa. Siis silmillä. Varsi toiselle silmälle ja lapaosa toiselle, kantapää otsalle ja nenä jää näppärästi vapaaksi hengitystä varten. Ainoa haitta on, että lähiympäristön hihitys saattaa alkuvaiheessa haitata nukkumista.

Heidi kirjoitti...

Miten ne villasukat pysyvät kääntyillessä paikoillaan?