tiistai 17. kesäkuuta 2014

Mittavirhe

Töihin pyöräillessä raekuuro yllätti minut, muttei iloisesti, väsytti, kyllästytti ja rakeet piinasivat kasvojeni herkkää ihoa. Työpaikalla irrottelin kohmeiset sormet pyörän sarvista yksi kerrallaan. Joku oli tuonut suuren mansikkatäytekakun ja leikkasin siitä kookkaan palan, jotta sain mahdollisimman monta mansikkaa.

Olen alkanut kieltäytyä kaikenlaisesta syksyyn liittyvästä, sillä en ole syyskuussa töissä vaan toukokuun puoliväliin asti työn ikeestä vapaa ja vähätuloinen kansalainen.

Ostin makuuhuoneeseen uudet verhot. Mittaustulokseni eivät olleet ilmeisesti ihan eksaktit, sillä verhot nuokkuvat lattialla. Pitää muuttaa johonkin, jossa ikkunat ovat korkeammalla. Katselin huvikseni  verhokaupassa pimennyskaihtimia, sillä kuvittelen aina parantavani yöuniani tämän tyyppisillä ulkoisilla muutoksilla. Myyjä esitteli kankaita, niistä ommeltuja kaihtimia ja käteviä mekanismeja, jolla peittävän rätin saa ylös ja alas. "Miten sen saa kiinni seinään?" minä kysyin. "Mies voi laittaa". Mikä mies, kysyn minä? Eivät muuten kaikki miehetkään ole kovin taitavia tuollaisissa hommissa. Olen katsonut palkittua Wire- sarjaa, jossa etsivä McNulty ryyppää ja yrittää koota lautakasasta Ikean kerrossängyn saadakseen lapset vierailulle luokseen. Kammoan Ikean huonekaluja.

Kävin uimahallissa. Saunassa oli ihana istuskella. Velvollisuudentunnosta kävin kastautumassa altaassa. Suihkutin peseytymisen jälkeen ihan varovasti deodoranttia, jolloin nainen viiden metrin päässä alkoi köhiä merkitsevästi. Myönnettäköön, että tein virheen. Suunnittelen ottavani uimahalliin hammasharjan, jotta saisin itseni siellä täydelliseen yökuntoon.

Minulle selvisi, että perjantaina on juhannusaatto, luulin sen koittavan vasta lauantaina. Olen asiasta kovin ilahtunut. Suunnitelmissani on matkustaa Toijalaan laivalla, jollei sitten sada rakeita.

6 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Sain siskoltani joskus sellaisen kankaisen lärpäkkeen - lentokoneesta saatu - jolla voi suojata silmänsä valolta. On muuten toimiva peli eikä mitenkään hankala!

Kun vielä väittävät fiksummat, että melatoniinia pitäisi erittyä. Erittyköön sitten, naamion alla.

Zepa kirjoitti...

Ei tarvi pimennysverhoja. Musta t-paita naaman päälle, hengitysreiät voipi jättää peittämättä. Mä en edes ole arka valossa nukkumiselle, mutta käytän mustaa teepparia ihan hyvikseni noin, koska se on kivaa. Jotenkin ehkä vaikuttaa myös unen laatuun, eikä huonoon suuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Erikoisliikkeestä kun tilaa, saa mittojen mukaan ja asennuksen niin halutessaan.

Åboriginal

Heidi kirjoitti...

Hienoja ideoita. Aloitan halvimmasta ja helpoimmin saavutettavasta ja nukun ensi yön heavybändipaita valon esteenä.

Heidi kirjoitti...

Hienoja ideoita. Aloitan halvimmasta ja helpoimmin saavutettavasta ja nukun ensi yön heavybändipaita valon esteenä.

Heidi kirjoitti...

Tuli kahteen kertaan, mutta mitäs näistä.