maanantai 23. kesäkuuta 2014

Orivesi

Odotellessani Oriveden bussia, huomaan että Tampereen linja-autoasemalta voisi nousta linja-autoon, joka ajaa Kyynäröön. Oriveden bussin määränpää on Jyväskylä ja bussikuskin kädet tärisevät kun hän ottaa kyydistä maksun. En voi luottaa kuljettajaan, jonka kädet vapisevat tuossa määrin, joten jännitän ohituksissa.

Oriveden opiston tämän viikon kursseista on peruttu ainakin kaksi, sillä osallistujia on liian vähän. Aloitamme kurssin juhlasalissa, jossa taputamme opettajille, toimistotyöntekijälle ja kiinteistöhuoltajalle.

Opettajamme Miina Supinen komentaa meidät ulos ja määrää meidät kirjoittamaan jostakin näkemästämme paikasta. Minä katson taideteosta, johon on kiinnitetty kenkiä ja kirjoitan siis jalkineista:

-->
Leila kirurginen sairaanhoitaja 56 vuotta, vaaleanpunaiset crocsit, koko 39, käytetty viimeksi sappileikkauksessa. 
Venla 12 vuotta vaaleansiniset kevätjuhlakengät keväältä 2000, jolloin Venla sai hymytyttöpatsaan. Huhtikuussa 2001 Venlasta tuli gootti.
Taimi 70 vuotta mustat juhlakengät kokoa 38, linttaan astutut ja muutenkin tarpeettomat. Taimi makaa osastolla 6 B ja käyttää sairaalan beigejä sandaaleja kokoa M.
Pertti 50 vuotta, viidenkympin villitys, moottoripyörä ja bootsit, avioero ja oma yksiö Vuosaaressa. Nyttemmin Jenna ja omakotitalo Leppävaarassa..
Taimi 68 vuotta, Nokian kumisaappaat koko 40, joihin mahtuvat hyvin villasukat. 48 sankollista mustikoita, pakastimessa vielä toissavuoden satoa. Isovarpaan kohdalla reikä, jota ei voi paikata. 

Mitäpä muuta. Pitää lähteä S-markettiin, sillä täällä tarjotaan vain kolme ateriaa ja päiväkahvit.

5 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Luopioisten linjan autolla Kyynaroon...

Sehan meinasi menna kiinni koko opisto. Toivottavasti talvikursseilla on enemman kysyntaa. Tuohan se opisto jotain aktiviteettia Oriveden hiljaisuuteen. Eiko ole hieno S-Market nyt laajennettuna?

Heidi kirjoitti...

Hieno oli marketti!

anumorchy kirjoitti...

Kaupungin(?) kohokohta, jos ei ota vieressa olevaa Alkoa lukuun.

Anonyymi kirjoitti...

Purnu on kai kesän kohokohta kuitenkin?

Heidi kirjoitti...

En taida tällä kertaa päästä Purnuun.