lauantai 17. tammikuuta 2015

Kirjoitusharjoitus

Mirjalla on ensimmäinen synkkä kausi. Se värjää kynnet mustalla tussilla ja kuuntelee Doorseja. Mirja sanoo äidille ”Haista paska”. Mirjalla on murrosikä. Se käyttää mustia vaatteita. Polvetkin ovat mustat, kun hypättiin äsken narua ja se kaatu.

Me odotetaan isää ja äitiä. Isä ei ole vielä ajokunnossa. Äiti ei voi ajaa, kun sillä ei ole ajokorttia. Se ei päässyt inssistä läpi.

Me mennään Airi-tädin luo. Se laittaa palapaistia ja kuoriperunoita. Lihapalat on niin sitkeitä,  että jauhan niitä vielä illalla, ihan kuin purkkaa. Ne ei kuitenkaan maistu Hubba Bubbalta.

Airin pojalla on sydänvika, sen sormet sinertää ja varpaat kanssa. Airin mies on kuollut keuhkovikaan. Se oli töissä postissa. Airi ojentaa mulle ruoan jälkeen astian, jossa on karkkia. Mä otan yhden. Haluaisin ottaa kaksi, mutta äiti sanoi, ettei se oo kohteliasta.

Kohta mennään. Ensin isä polttaa tupakan. Äidillä on papiljotit päässä. Se irrottelee ne hiuksista vasta autossa.

Isä ottaa Mirjasta ja musta kuvan Toyota Corollan edessä.  Vastavaloon.

---------------------------------------------------------------------

Kirjoituskurssilla otettiin nipusta kuva, josta olisi pitänyt kirjoittaa.  Näin, että jotkut valitsivat kuvaa, vaikkei olisi saanut. Sitä vain tuijotti kuvaa ja kuunteli kun toiset naputtivat ja jälkeenpäin lukivat pitkän viimeistellyn tarinan, jonka he olivat tuossa ajassa tuottaneet. 

Ei kommentteja: