maanantai 26. tammikuuta 2015

Liian pienet nenäliinapakkaukset

Aivastelen siinä määrin voimallisesti, että voisi tulla pissat housuun, jos siihen olisi enemmän taipumusta. Aivastaminen sattuu selkään.  Miksi ihmisellä on kaksi sierainta? Onko se jonkinlainen varokeino? Mitä hyötyä varasieraimesta on, kun sekin on tukossa? Jos ihmisellä ei olisi nenää, niin ei olisi nuhaakaan. Nenä kehitettiin nenäliinatehtailijoiden iloksi.

Ilma lämpenee ja puhdistuu, kun se kulkee sierainten läpi. Jos sattuu mahtumaan.

Nenäliinoja myydään liian pienissä pakkauksissa. Miten  räkätahrat saa parhaiten kuurattua läppärin näytöltä?

Kuuntelen Sir Elwoodin vieraskirjan levyä neljättä kertaa peräkkäin ja säälin itseäni. Levyn kappaleet on sävelletty Ilpo Tiihosen runoihin. Kappaleessa 10 laulaa Ritva Oksanen, ja siihen kehittyy riippuvuus.

Regressoituneena luin John Greenin nuortenkirjan Tähtiin kirjoitettu virhe. Kirja kertoo syöpää sairastavista teinirakastavaisista. Itkin kirjan lopussa aika lailla. En ole vuosiin lukenut nuortenkirjoja, ja nuoruuskin on enää sitä varten, että on jotain puhuttavaa koulu- ja opiskelukavereiden kanssa.

Kirja kertoo samoista aiheista kuin aikuisten romaanitkin: rakkaudesta ja kuolemasta. Mikä siitä tekee nuortenkirjan? Onhan se helppolukuinen. Henkilöt ovat samaistuttavia, toinen päähenkilö on tosin komea, mutta hänellä on onneksi vain yksi jalka. Toinen on kaunis ja älykäs, mutta joutuu raahaamaan mukanaan happipulloa.

Tuttu äidinkielenopettaja kertoi, että kirja on valtavan suosittu. Onhan se nokkela ja koskettava ensirakkauden kuvaus ja siinä pohditaan raikkaasti tätä ja tuonpuolista elämää. Lyhyt ja epätäydellinen elämäkin voi olla hyvä. Kirja on ehkä amerikkalaista hapatusta, mutta silti söpö. Nenäliinoja kului tukku, mutta osa menee flunssan piikkiin.

1 kommentti:

Timo Lampi kirjoitti...

Vastauksia, vaikka tuskin niitä nyt haluat. ;D
Ikkunanpesuaineella. Suihkuta ainetta paperiin ja sitten pyyhit kostealla ja heti perään kuivalla. Ei jää raitoja. Paras tehdä kun kone on sammutettu, samalla voi puhdistaa näppiksen ja hiiren.

Tartteehan kummallekin etusormelle olla oma nenän reikä!


Serlan nenäliinoja saa 200 kpl paketeissa.

Toivottavasti sulla on mustaviinimarjamehua juotavaksi kaapissa. Kipuun voit ottaa parasetamolia tai ibuprofeiinia. Kun iho rikkoontuu nenän alta, laita siihen valkovaseliinia.
Juo paljon, (ei alkoholia) ja lepää. Kyllä se siitä. :)