sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Pyydän anteeksi vessatupakointiani

Olen viime aikoina kulkenut usein  Helsinkiin bussilla. Uusien yrittäjien tulo on halventanut vanhojen liikennöitsijöiden hintoja, joten jos ostaa liput ajoissa, ja matkustaaa hiljaisina aikoina, pääseeTampereelta Helsinkiin ja takaisin neljällä eurolla,

Lentoasemalle ei ole saatavissa minkäänlaisia alennuslippuja, sillä kilpailua ei ole. Viime Helsingin matkalla kuuntelin kuljettajan ja kahden matkustajan kiistelyä asiasta. Naisilla oli liput Kamppiin, mutta he halusivat jäädä pois Keimolassa, ja vaihtaa lentoasemalle menevään bussiin. Kuljettajan mukaan silloin on maksettava normaalihintaisen ja alennuslipun välinen hinta. Riitaan puuttui vielä kolmas matkustaja, ja bussikuski luki ohjeitaan bussin mikrofoniin. Nainen, joka oli puuttunut asiaan, sanoi tekevänsä valituksen kuljettajan töykeästä käytöksestä.

Kouluaikoina inhosimme yhtä bussikuskia. Mies huusi:  "Minä olen tämän laivan kapteeni!" 

Tyttäreni matkusti Onnibussilla Jyväskylään. Matkan varrella alkoi palohälytin vinkua. Kuljettaja pysäytti auton ja kävi etsimässä hälytyksen lähdettä, joka löytyikin vessasta. Kukaan ei myöntänyt  tupakoineensa eriössä. Miten siellä voi edes tupakoida, kun pytylle istahtaminenkin on hankalaa bussin kiihdyttäessä, kääntyessä ja jarruttaessa ennakoimattomasti?

Eräs matkustaja kävi kantelemassa salatupakoijan tuntomerkit kuljettajalle. Kuski kulki bussin yläkerran käytävää ja löysi lopulta syyllisen. Hän komensi nelikymppisen miehen pyytämään anteeksi röyhyttelyään muilta matkustajilta. Keskeytyihän matka salasavukkeen vuoksi.

Mies käveli bussin eteen, otti mikrofonin ja esitti anteeksipyyntönsä.

"Anteeksi, että tupakoin vessassa. En tee sitä enää koskaan. Anteeksi, että bussi on sen vuoksi myöhässä. Anteeksi" mies sanoi.

Sitten jatkettiin matkaa.


Ei kommentteja: