lauantai 8. joulukuuta 2018

Toivon teille lottovoittoa!

Suomi ei ole enää entisensä. Lidlin kassahenkilö naputteli numerot pankkikortinlukijaan, minä kosketin laitetta varovasti pankkikortillani ja sanoin "En tarvitse kuittia". Nuori mies sanoi "Hyvää päivän jatkoa" (voi kirjoittaa yhteen tai erikseen, tarkistin). En ollut mitenkään eritysiasemassa, sillä sama litania toistettiin kaikille asiakkaille. Vierastan jotenkin sitä miten konemaisesti kaikki tapahtui. Tämän voisi robottikin tehdä. Robottiin voitaisiin ohjelmoida useampia toivotuksia, jotka vaihtelisivat satunnaistetusti. Jos tekisin kassatyötä, tulisi kiusaus sanoa välillä jotain muuta, vaikka "Toivon teille lottovoittoa" tai "Suosittelisin noiden oluiden unohtamista".

Vesi ropisee ikkunalautoihin joulutähtien takana. Jouluvalolot ovat vähän kuin ehostus vanhan naisen kasvoilla, ei niistä nuoria tule eivätkä joulukoristeet kerrytä katujen varsille korkeita valkoisia lumipenkkoja. Ei pääse joulupukki Korvatunturilta, jos ei tule lunta.  Joudutaan tyytymään sijaispukkeihin. Stuntteihin.

Olen tänään lähettänyt yhden joululahjan, käynyt elokuvissa, imuroinut ja viritellyt ikkunoihin jouluvalot, joiden paloturvallisuuden Kerttu huolellisesti tarkasti.

2 kommenttia:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Ihana Kerttu ja tietenkin Heidi!!
Itse lopetin joulupukkihommat muutama vuosi sitten, hieman kaipaan niitä aikoja. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän nuo itsepalvelukassat ovat nopeasti yleistymässä, toki ne eivät taida oikein mitään toivotella, muuta kuin ”seuraa kortinlukijan ohjeita” ja ”ole hyvä ja ota kuitti”.