sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Häpeä!

Häpeä!- Nolo komedia kulttuuriravintola Kivessä kertoo, kuten nokkela saattaa nimestäkin päätellä, häpeästä . Mikä muu kuin häpeän tunne meitä ihmisiä yhdistäisi. Vain psykopaatit eivät tunne lainkaan häpeää.

Esityksessä kaksi ihan mainiota näyttelijää (Mari Turunen ja Kaisa Hela) käyvät läpi häpeän aiheita nopeasti vaihtuvissa sketsimäisissä jaksoissa. Puhutaan seksistä, riisutaan vaatteet ja istuuhan näyttämöllä myös valtava kakkakeko.

Odotin näytelmältä liikaa. On piinaavaa istua katsomossa kun kaikki muut nauravat pissat housuissa, samalla kun itseä korkeintaan hieman huvitti. Vaatiihan se rohkeutta esiintyä alasti yleisön edessä, mutta en silti ollut lähelläkään nauruun tukehtumista. Naurattamisen lisäksi pitäisi liikuttaa yleisöä. Pitää taukoja. Keksiä jotain järisyttävän yllättävää.

Kallion seurakunta järjestää kuulemma kapakoissa tilaisuuksia, joissa ihmiset voivat avautua häpeästään myötämielisessä ilmapiirissä. Joku hullu voi paljastaa häpeänsä somessa, mutta kuka sellaista tekisi, sillä olemme sarjaonnistujia.

Kuten jo sanoin, kaikki muut nauroivat, joten olen väärässä. Olen mahdollisesti  nähnyt liikaa teatteria ja on aika pitää teatteriton toukokuu. Tai kärsin tietämättäni masennuksesta. Ehkä esitys nauratti niitä, joita ei ole enää kasvatettu häpeällä. Tai olen sen tason häpeäspesialisti, että tämä oli minulle liian mietoa kamaa. En ollut todennäköisesti myöskään nauttinut riittävästi alkoholia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nojaa... eipä tuo minustakaan kovin hauskalta esitykseltä kuulosta - edes lähtökohtaisesti.

Kun ikää on jo puoli vuosisataa, on väistämättä tullut nähtyä jos jonkinlaista (myös teatterissa). Hämärästi kyllä muistan, kuinka nuorena monet asiat hävettivät.

Kuuntelin sen Ylen radion Horisontti -ohjelman, jossa kerrottiin mm. näistä Kallion kirkon häpeä -häppeningeistä ja ihmettelin kovin! Mitä häpeämistä juuri missään asiassa on, alastomuudessa nyt varsinkaan?

Olen tosiaan tainnut elää jo liian pitkään...

Ana kirjoitti...

Ai, sitä on käyty alle sadan metrin päässä mun kodista. No, ei se mitään, mähän asun nyt tilapäisesti Kallion kirkon vieressä, kun meillä on julkisivuremppa. Mutta SEURAAVAN KERRAN kun liikut siellä päinkään, tuut kattoo mun kissoja! Niin.

Ana kirjoitti...

Btw "Kulttuuriravintola" Kivi, köhKRÖÖÖÖHköhköh, oho jotain taisi mennä henkeen