perjantai 19. huhtikuuta 2019

Mökillä

Mökillä nukkuminen on erilaista kuin kotona. Ikkunaverhot on suljettava tiiviisti, sillä luonnossa liikkuu kaikenlaisia pelottavia tyyppejä, varkaita, metsäkauriita ja murhaajia. Yöllä ei voi käydä pissalla.

Nukun yleensä erillisessä piharakennuksessa taskulamppu käden ulottuvilla. Sitä voi käyttää myös aseena.

Vanhemmillani on omat tapansa. Aamulla keitetään kaurapuuroa, teetä ja kahvia. Syödään juustosämpylöitä. Puuron kanssa tarjotaan niin makeita hilloja, että ajatuskin vihloo hampaita.

Kymmenen maissa juodaan toiset kahvit (kakkua ja pullaa). Kahvi tarjoillaan ulkona ja arvaillaan missä mökissä on asukkaita, onko siellä perheen jälkikasvu, vanhempi väki vai molemmat. Mikä lintu laulaa (kukaan ei oikeasti tiedä).

Päivän pääateria nautitaan neljän maissa ja jälkiruoaksi saadaan kahvia, kakkua ja pullaa. Illalla tyrkytetään taas jotakin, teetä, viiniä ja syötävää. Mitään ei kannata juoda, ettei tarvitse yöllä käydä pissalla.

Mökillä luetaan Avotakka -lehden joulunumeroa vuodelta 2002. Isä levittää kymmenen pussia multaa pihamaalle ja istuttaa kasvihuoneeseen perunoita. Äiti kiertää saunan jälkeen hiuksiinsa papiljotit ja katsotaan iltauutiset.

Mökki on aikakone, joka vie menneisyyteen.

3 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Kuulostaa suloisen rauhalliselta.

Minä olen neuroottinen tuon yöpissaamisen kanssa, jos meillä on vieraita tai yövyn jonkun kotona. Yhdessä ystäväperheessä on vierashuoneen yhteydessä oma vessa ja suihku, ah autuutta! Ja oven takana on keittiö, josta väreilee aamulla nenään kutkuttava kahvin tuoksu. Jos olisin arkkitehti, suunnittelisin tällaisen vierassviitin jokaiseen vähänkin isompaan asuntoon. Isommat lapsetkin tykkäisivät... vai saisiko niitä muuttamaan kotoa sitten mihinkään!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kotona on paras nukkua!

Merja kirjoitti...

Poikani halusi yöpyä vaimoineen Pääsiäisenä rantamökillämme. He ihastelivat aikamatkaa 70-luvulle. Vaimo on innokas sisustusihminen. On meilläkin tarkat mökkitavat (uunipuuroa talviaikaan, aamiainen vuoteessa, hesaria pädiltä etc), mutta vieraat sotkee aina hyvän ohjelman.