maanantai 22. huhtikuuta 2019

Reppujen Jaguaari

Naisten tyylikkäästi sotkuiset hiukset valuvat silmille ja miesten kauloissa roikkuvat rennot kaulaliinat. Kukaan ei lenkkeile, kitataan viiniä ja tupakoidaan. Ei puhuta säästä tai jääkiekosta vaan keskustellaan aamuvarhaisesta iltamyöhään kirjallisuuden tilasta. Kaikki pitävät tietysti puolison rinnalla rakastajaa, eikä siitä tule kenellekään paha mieli kun itselläkin sellainen on.

Kyse on tietenkin ranskalaisesta komediasta Rivien välissä, jonka on ohjannut Olivier Assays. Elokuva kertoo piikikkäästi kirjamaailman älyköistä.

Ranskalaisia komedioita katsoo vähän kuin lukisi sisustuslehtiä, kun lehden on selannut, ei rustiikkisia huonekaluja enää himoitse. Sisustuslehtien ja ranskalaisten komedioiden parissa viihtyy hetken, mutta jälkeenpäin miettii mitä järkeä tässä lopulta oli, varsinkin kun ei edes naurattanut.

Ostin uuden repun, jonne pakkailen Pietarin matkatavaroita. Myyjä sanoi, että kyseinen valmistaja tekee reppujen Jaguaareja. Reppua ei tarvitse laittaa lentokoneen ruumaan vaan sen saa tunkea hyllylle jos ehtii ennen muita. Selkärepun saa vetoketjulla auki kuin matkalaukun ja sen tilavuus on 40 litraa. Käyn lisäilemässä sinne kaikkea turhaa. Edellinen matkareppuni oli piraatti-Samsonite, joka roikkui selässäni ryhdikkäänä kuin perunasäkki.

3 kommenttia:

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Meni ensin ruumat ja lentokoneen matkustustilat sekaisin, mutta korjasin tekstin. En sitäpaitsi lennä vaan matkustan junalla.

Leena Laurila kirjoitti...

Tuo on kyllä hyvä tiivistys ranskalaisista komedioista. Huumori on niille vierasta. Usein semmoista aika tyhjänpäiväistä lässytystä, joka tietenkin kuulostaa hienolta kun on ranskaa. Monet Woody Allen-leffat on vähän sukua ranskalaisille komedioille.

Joanna kirjoitti...

Nyt jäi avoimeksi tämä reppujen Jaguarin merkki!