sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Lankalauantai

Kaikki sanovat, ettei terveyskeskuslääkärin vastaanotolle pääse, eikä sieltä lähetetä mihinkään tutkimuksiin.

Isäni (täyttää kesällä 89 v) on aina menossa johonkin kuvaukseen. Nyt hän odottelee nilkan magneettia. Kun ihmettelin asiaa (isä käy kahdeksan kilometrin lenkillä joka toinen päivä) niin kuulemma Jaroma (ortopedi vuonna yksi ja kaksi) oli aikoinaan suositellut nilkan leikkaamista. Nilkaan sattuu toisinaan. Tätä ennen isälleni tehtiin sydämen UÄ, kaikki tähystykset on tietty vedetty läpi ja olisi tehty kuulemma koronaariangiokin, mutta kun munuaiset eivät enää kestä varjoainetta.

Kävin eilen kylässä Kangasalla. Valmistimme ruokaa ja minä sain kuoria kananmunat. Yksi vieraista, japanilainen saksofonisti, soitti pari biisiä. Nainen kertoi tulleensa Suomeen, sillä tuolloin ulkomaalaiset saivat opiskella Sibelius akatemiassa ilmaiseksi. Nainen löysi täältä puolison ja heillä on yhdeksän kuukauden ikäinen lapsi. Naisen isä kysyi I:ltä niin monta kertaa, halusiko hän tosiaan mennä naimisiin N:n kanssa, että I alkoi jo melkein epäröidä. Isä kummasteli miksi I tahtoisi naida itseään peräti neljä vuotta vanhemman naisen.

Pohdimme eilen minkälainen ihminen on introvertti ja kuka taas on ekstrovertti. Kuulin määritelmän, jonka mukaan ekstrovertti kerää energiaa muiden tapaamisesta kun introvertti taas uupuu. Ehkä ekstrovertti imee voiman introverteistä, sillä eihän energia synny tyhjästä.

Lankalauantaina on kuulemma jostain syystä ollut tapana värjätä lankoja. Samana päivänä noidat kävivät loitsimassa navetoissa huonoa karjaonnea ja noitien karkottamiseksi poltettiin jossain päin Suomea kokkoja, ei Savossa kuitenkaan. Ilmankos onni karttoi siellä asuvia.

Ei kommentteja: