perjantai 4. elokuuta 2023

Ehdokas

Presidenttiehdokas Olli Rehn olisi ollut tavattavissa Kuopiossa torikahvilassa viime lauantaina. Emme tarttuneet tarjoukseen. Sieltä olisi melko varmasti saanut ilmaiset pullakahvit.

Mika Aaltola on lopultakin ilmoittanut pyrkivänsä presidentiksi, tähän asti hän on "harkinnut asiaa". Aaltola on viimein saanut varmuuden siitä, että maa tarvitsee juuri häntä. Tämä ei yllättänyt ketään. Ulkopoliittisen instinuutin johtaja Mika Aaltolasta on kehkeytymässä  kaikkien alojen asiantuntija. Kadehdin hänen itseluottamustaan. 

Moni pitää hänen tyylistään (minäkin pidin hänestä Ulkopoliittisen instituutin johtajan roolissa ja Ukrainan sodan asiantuntijana). Instassa on voinut seurata perheen lasta, vaimoa ja jopa Aaltolan kosintaa. Miehen äitikin taisi vilahtaa. Olen lopettanut Aaltolan seuraamisen.

Kun tulee sellainen olo, ettei jostain selviä, ettei kompetenssi riitä, niin pitää vain ajatella Mika Aaltolaa. 

P.S. Pidän ensi viikolla tiedotustilaisuuden koskien presidenttiehdokkuuttani. Tilaisuus järjestetään Hatanpään arboretumissa ja sateen sattuessa kauppahallissa. Ei kahvitarjoilua.

3 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

Jännä ilmiö tässä ajassa tuollainen yhden henkilön ponnahdus julkisuuteen, kuten just Aaltolan esiintyminen jokapäiväisissa katsauksissa sodan alkuvaiheissa. Vaikutti, että hänen dramaattisetkin sanansa vastasivat ensin odotuksiin ja jatkuessaan niistä alkoi pikkuhiljaa saada tarpeeksi. Yleisön suosio on niin ailahtelevaa ja saattaa äkkiä sitten heilahtaa aallonharjalta alas. Hyvä kuitenkin, että on ehdokkaana niin tulee riittävästi keskustelua ja vaihtoehtoja.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minua ärsyttää se some-Aaltola, lasta ei saisi käyttää oman uransa edistämiseen. Mies on varmaan hyvä hommassaan, mutta kokematon politiikassa. Jotenkin hänellä on suuret luulot itsestään. Toivoisin naisehdokasta.

Anonyymi kirjoitti...

Mika Aaltolan kampanja on kovin amerikkalainen vauvoineen ja vaimoineen. Ketään ei varmaan yllättänytkään eilen Ylellä kerrottu tieto, että Aaltola toimi 1990-luvun alussa vapaaehtoisena työntekijänä George Bush vanhemman presidentinvaalikampanjassa. Kokemusta kampanjoinnista siis on!

Sisartaan Elisa Aaltolaa hän ei sentään ole tainnut vielä vetää mukaan? Sisko tosin on mukana siinä paljon parjatussa puoluepolitiikassa, jonka ulkopuolelta veli nyt huutelee. Voi olla, että myös siskon puoluetausta (Vihreät) on väärä.