maanantai 7. elokuuta 2023

Tampereen teatterikesä

Nyt alkoi kesän tärkein viikko: Tampereen teatterikesä! 

Kulttuurikaapu on silitetty, töpselit irrotettu pistorasioista ja kodin irtain pultattu myrskyn varalta. Paikkakunnalle on lisätty poliisin ressursseja tapahtumaan potentiaalisesti liittyvien väkivaltaisuuksien ja laittomien päihteiden uhkan takia. 

Tämän kesän kulttuuritanautinnot ovat olleet vähäisiä, mutta sitäkin laadukkaampia. Niihin on kuulunut kesäteatterinäytelmä Loma Viikinsaaressa ja paikallisia taidenäyttelyitä. Kangasalan Saarikylillä järjestetään kotoisa festivaali, Myllyrock, johon myös osallistuin.

Pääsymaksujen keräyksen sijaan Myllyrockissa kaupattiin arpalippuja. Ostin kaksi arpaa, enkä voittanut mitään. Olisin voinut voittaa neljä heinäseivästä, joten pidän tätä hyvänä arpaonnena. Voittoihin kuuluivat myös kanakotti (metallia), kanakotti (puuta), joulukuusenjalka, puuvänkkyrä, hangon pää, perunakuokan pää, kaksi hevosenkenkää, aisan osa, vanha työkalu (?), melontalahjakortteja, leipälahjakortti ja hunajaa. 

Mikä on kanakotti?

Kokeilin googlea, joka ei osannut neuvoa. Testasin Chat gpt:tä, joka vastasi: Pahoittelut, mutta en löytänyt tietoa ruokalajista nimeltä "kanakotti". Onko mahdollista, että kyseessä on jokin paikallinen tai erikoisempi ruokalaji? Voisitko antaa lisätietoja tai tarkentaa, mistä kanakotti on peräisin?

Jos joku tietää jotain kanakotista, niin pyydän ystävällisesti ilmoittamaan mistä on kyse.

Olen sotkenut kirjavaraukseni. Kirjan hakupaikkaa ilmoittaessani sormeni lipesi Ruoveden kirjaston kohdalle ja nyt toinenkin varaamani kirja on Ruovedellä. Minun on muutettava Ruovedelle. Onhan siellä se Vinhan kirjakauppakin.

Blogi muuttuu nyt viikon ajaksi teatteriblogiksi. Odotan innolla kiinnostavia esityksiä.  

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin omassa, etelähämäläisessä murteessa "kotti" on kaukalo, säiliö, kori tms.

Lapsena ei saanut olla "ahnaskotti", vaan piti kiltisti odottaa vuoroaan esim. ruokapöydässä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos tiedosta!

bert kirjoitti...

Kotuksen sanakirjan mukaan kotti on valtavasti erilaisia asioita eri murteissa. Oma arvaukseni kanakotille olisi ehkä kanojen ruoka-astia.