torstai 24. elokuuta 2023

Kriiseilyä

Sain Kuura ja karkaileva isomummo lastenkirjan taittovedokset. Ensin oli vuosi aikaa julkaisuun, eikä mikäänlaista kiirettä. Nyt on hoppu. Kiire ilmeisesti kuuluu prosessiin, ainakin näin lomakauden jälkeen. Sain paperitulosteen sijaan sähköisen version. Ei se minua haittaa. Ehdin mainiosti.

Yleensä kirjailijat esittelevät ylpeinä somessa sen paperikasan, josta tulee myöhemmin kirja. Minä laitoin kuvan padistani ja vaikerruksen siitä, että tykkäävätkö lapset hengentuotteestani. Julkinen kriiseily ei ole tapana.  

Kuura ja karkaileva isomummo on minusta hyvä kuitenkin. 

Saanko valittaa? Valitan joka tapauksessa. Kantapääni on ollut kipeä jo pitkään ja olen tehnyt itsellleni plantaarifaskiitti -diagnoosin. Nyt vasen päkiä on kipeä, arka ja vähän turvoksissa. Kantapää ei vaivaa enää, sillä huomio kiinnittyy jalkaterään. Olen menossa tänään lääkärin kiirevastaanotolle, sillä eivät suostuneet ottamaan rtg-kuvaa jalkaterästä ilman lääkärikäyntiä. Epäilen rasitusmurtumaa. 

Kaipaan työterveyshuoltoa. Olisi pitänyt käydä useammin.

3 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Ei pitäisi antaa lääkärille ohjeita, mutta annan kuitenkin: hyvät suutarin tekemät pohjalliset.
Minulla alkoi iän myötä tulla jalkapöytiin kipuja ja rasitustuntemuksia. Teetin ortopediset pohjalliset, jotka nostavat ja tukevat jalkaa. Pyysin ohentamaan ne sellaisiksi, että sopivat kevyempiinkin kenkiin. Useimmissa kengissä on irrotettavat pohjalliset, vaihdan ne omiini.

Tsemppiä loppusilaukseen kirjan kanssa!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Juu ehkä pohjallisia tarvittaisiin. Yksi kaverini teetti sellaiset kalliit ja ei voinut käyttää niitä, joten suhtaudun epäillen. Reumapotilaille niitä myös teetettiin, mutta moni tosiaan sanoi, etteivät mahdu kenkiin.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Kaikkiin kenkiin ei mahdu, mutta lenkkareissa ja kävelykengissä käytän aina. Ne korjaavat jalan asentoa ja nostavat laskeutunutta jalkapöytää.
Hyvä suutari muokkaa pohjallisia niin kauan, että ne ovat just sopivat. Minäkin vein nämä omani takaisin muokattavaksi, kun olivat aluksi kömpelöt. Maksoivat muistaakseni parisataa euroa, mutta tulivat tarpeeseen.