maanantai 26. toukokuuta 2014

Kesä

Kesäpyöräily on vaarallista, sillä kaikenlaiset amatöörit ovat kaivaneet pyörät talvisäilöstä ja päättäneet aloittaa kuntoilun. Aamuisin hurjastelevat himoliikkujat vartaloa myötäilevissä uudenkarheissa  asuissaan. He polkevat alamäetkin ja pyrkivät minimoimaan ilmanvastuksen puoliksi makaamalla kilpapyöränsä päällä. Iltaisin he tekevät exel-taulukoita pyörämatkoistaan. Laitapuolenkulkijat kaivautuvat koloistaan ja raahaavat koko omaisuuttaan pyörän sarvissa.

Talvella jalankulkijat etenevät toppavaatteissaan kuin hylkeet paljaalla maalla, eivätkä tee äkillisiä suunnanvaihdoksia. Kesällä kaikki hypähtelevät kuin puolisokeat gerbiilit. Kun jalkaisin liikkuvat yksilöt päättävät ostaa jäätelön tai oluen niin he vaihtavat suuntaa sivuilleen vilkuilematta.

Kesällä kaupunkiluonto tulee liian lähelle: varpuset, pulut, lokit ja oravat vahtaavat röyhkeästi ihmisille tarkoitettua ravintoa. Korvessa tietää, että eläimiä sielläkin lymyää, mutta ne pysyvät ihmisen katseilta piilossa, joten ne eivät aiheuta minkäänlaisia häiriöitä (lukuunottamatta verenhimoisia hyönteisiä). Söin muuten äsken kahvilan terassilla vohvelin ja sitä kyttäämään ryntäsi ampiainen ja kolme varpusta.

Potilaat tulevat onneksi näin kesäaikaan vastaanotolle vähissä vaatteissa. Ei tarvitse odottaa, että potilas riisuu aluspaidan, pitkät kalsarit, välihousut, sukat, villasukat, talvisaappaat ja villapaidan. Jotkut pukeutuvat kesälläkin ihan varman päälle pitkiin kalsareihin, mutta se heille suotakoon. Montakohan kertaa olenkaan repinyt jonkun jaloista talvisaappaita, solminut kengännauhoja ja napittanut paitaa.

Välillä tulee kateelliseksi kun potilaan kassista vilkkuu pyyhe, uimapuku ja dekkari.


8 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mutta aatteleppa kuin helposti sä saat ihmiset riisuuntumaa. Mahtaisko sama omento; otetaampas vaatteet pois, sopia siviilissä johonkin käyttöön. :DDD

anumorchy kirjoitti...

Taalla Israelissa on nyt muotia sellaset sahkomoottoriset polkupyorat. Niilla huristellaan jalkakaytavilla ja kaduilla 50 km/h punaisiakin pain ihan holtittomasti. Arvaa montako kertaa olen melkeen jaanyt sellasen alle.

Nimetön kirjoitti...

Pidin kirjoituksestasi...jonkinlainen novellikokoelma tämmöisestä tekstistä kyllä syntyisi ja sitä mielelläni lukisin, siis kirjana. Blogisi nimi olisi kirjannimeksi sopiva, siis minusta.
MurMur

Unknown kirjoitti...

Niin MurMur, erittäin harvoin ei oo mukavaa luettavaa Heidin tekstit. Heidi vaan hämmentyy kehuista. :)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos.

Nimetön kirjoitti...

Pyöräily keskustassa on tosiaan talvella helpompaa kuin kesällä. Vain joku satunnainen vastaantulija pyörätiellä. Lumi tosin joskus hidastaa, mutta ilma tuntuu kevyeltä.

T. Mamis (Middle-aged man in spandex)

Nimetön kirjoitti...

Timo...minä luen paljon...siis kirjallisuutta ja kehun harvoin ja vain silloin kun tarkoitan sitä...tämä teksti ammensi jostain suuremmasta ja kosketti...Taide on subjektiivinen kokemus ei massahömppää!
MurMur

Nimetön kirjoitti...

Kyse on siis omasta kokemisesta (sydämen keikkumisesta)ja harmitta jos joku tuolloin tekee kokemuksestasi yleistyksiä ns. tekee kauniista kivaa ynm. tasapaksua. Taide on kuitenkin hyvin harvinainen tapahtuma, tunnekokemus, minusta.
MurMur