sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Pum

Suomi taistelee tänään jääkiekon maailmanmestaruudesta. Isäni on sitä mieltä, että aina kun hän katsoo Suomen ottelun, niin Suomi häviää. Hänelle liikennevalotkin ovat jatkuvasti punaiset ja sitäpaitsi Suomi häviää melko usein. Isäni katsoo ottelun kaikesta huolimatta. Moni muukin epäilee omaavansa taikavoimat, joilla voi vaikuttaa Suomen urheilumenestykseen. Suunnittelen katsovani jääkiekkoa ja vaalivalvojaisia sekaisin ja silittäväni samalla pyykkiä. Kävi miten kävi niin mekoistani ja farkuistani tulee sileitä.

Sunnuntaille sattuva työrupeama on keventynyt huomattavasti sillä sitä tekee nykyään yhden sijasta kaksi lääkäriä.  Eräs tehtävämme on tarkkailuosaston tyhjennys, jossa jokainen potilas on joko laskettava kotiin tai hänelle on löydettävä toinen hoitopaikka. Kanslian tauluun on kiinnitetty oransseja, sinisiä ja vihreitä Lego-palikoita, joilla merkitään eri erikoisalojen potilaat. Meidän palikoitamme oli roikkui taulussa tänään 14 kappaletta.

Kun toista lääkäriä ei näkynyt varttia yli kahdeksan, alkoi minua huolestuttaa. Soitin hänen kännykkäänsä vähän ennen puolta yhdeksää. Puhelimeen vastasi uninen ääni. Hän ei ollut huomannut nimeään päivystyslistassa. Kollega saapui yhdeksän jälkeen kahvikuppeineen ja aamupaloineen ja pahoitteli kovin tapahtunutta. Lohdutin, ettei hänen tarvinnut stressata töihin lähtöä ja hän sai nukkuakin melko pitkään.

Äkäinen itikka on purrut minua jalkapohjaan. Hinkkaan puremaa tasaisin välein vanhalla hiusharjalla.

Sain M:ltä linkin, jonka kautta pääsisin ilmaiseksi nettijoogatunnille. En ole vielä rohjenut moiseen etäohjattuun toimintaan ryhtyä. Pitäisi ainakin ensin siivota ja hankkia tyylikkäät joogavermeet.  Olen melko varma, että jooga tekisi minulle hyvää, jostain syystä en ole lajiin kiinnittynyt. Jotkut joogaopettajien vakavalla naamalla esittämät järjettömät väitteet, kuten se, ettei nainen saa kuukautisten aikaba pysytellä niskaseisonnassa sillä muuten kuukautisveri valuu päähän, hämmentävät minua.

En saa tähän juttuun mitään järkevää lopetusta, joten lopetan tämän kuin seinään. Pum.


6 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Ei ne joogaopettajat taida väittää, että se veri päähän menee. Kuukautisverta pääsee vatsaonteloon aina munatorvien kautta ja päällä/hartiaseisonnassa se ainakin teoriassa saattaa valua ylävatsan alueelle. Ja edelleen teoriassa, endometrioosia saattaa siten syntyä alavatsan lisäksi myös ylävatsalle. Mutta onko tällä kaikella mitään todellisuuspohjaa, mene tiedä. Eniten minua ärsyttää astangassa ne alun sanskriitinkieliset mutinat ja ommmm-hyminät.

Heidi kirjoitti...

Aina oppii uutta.

Heidi kirjoitti...

Muistelin, että päähän, mutta ei kai sitten kuitenkaan.

Heidi kirjoitti...

mm. tällaisen ohjeen löysin.
Kuukautisten aikana pitäisi välttää fyysistä rasitusta, jotta elimistön puhdistuminen ei häiriintyisi: näin ollen kannattaa pitää lepoa myös voimakkaasta astangajoogasta kolmen ensimmäisen vuotopäivän ajan. Kolmen päivän kuukausittainen lepo on otettu huomioon myös Anytime-harjoituskorttien voimassaoloajassa.
Jos sinulla ei ole kuukautisia tai kuukautisrytmi on epäsäännöllinen, pidä säännöllinen 3 päivän tauko ennen uudenkuun hetkeä. -Koskeekohan tuo kolmen päivän tauko uudenkuun hetkestä miehiä.

sorvatar kirjoitti...

Mulla on muuten samanlainen olo, että kun katson Suomi-peliä, Suomi häviää:) Olen siis suojellut Suomea ja ollut katsomatta... Ei riittänyt kultaan asti. Ja silloin joskus, kun Ruotsi aina voitti Suomen viime hetkellä, se jätti trauman.

Tuli mieleen, kun liikunnanopettaja aina sanoi, että hyppiminen ja pomppiminen auttaa kuukautiskipuihin... Voi olla, mutta aika ahdistava ohje. Mieluummin suklaata ja muuta. Joillakin tytöillä oli useinkin, koska sai lähteä 5 minuuttia aikaisemmin tästä syystä.

Eikös joskus Saksan Lidleissä pitänyt pitää jotain nauhaa merkkinä, josta tiedettiin, että nyt toi tyyppi saa käydä useammin vessassa. Mutta, entäs jos on runsaat, ja oikeasti käy tosi usein vessassa, hmmm.

sorvatar kirjoitti...

Tai Tsekissä/Puolassa siis tuo nauha/ranneke-touhu ollut joskus. Silloin saa käydä tauon ulkopuolella vessassa.

Jotenkin epäilen, että on paljon maita, jossa ei käydä todellakaan käydä vessassa tuollaisen takia.