lauantai 10. toukokuuta 2014

Narsisti

Luen melko vähän blogeja, vaikka niitä onkin paljon blogilistassani. Minua kiinnostavat eniten tuttujeni blogit, jotka sattumoisin ovat hyvin kirjoitettujakin. Blogitekstien kirjoittamisessa olisi löydettävä tasapaino paljastamisen ja peittämisen välillä. Mitä enemmän paljastaa, sitä enemmän  lukijoita kiinnostaa. Itsensä häpäiseminen on ilman muuta eduksi. Muotiblogeissa paljastetaan vaatekaappi ja oma vartalo ja tällaisissa omaa elämää raportoivissa teksteissa tietysti se elämä, sen verran kuin sopivaksi katsotaan, kuitenkin mitä enemmän sen parempi.

Olen lueskellut blogia, jossa nuori nainen etsii rakkautta. Hän kertoo etsinnän vaiheet melko tarkasti. Kumppanin valinnan seuraaminen on melko koukuttavaa. Nainen löysi lopulta oikean (ainakin tällä hetkellä oikean), jonka jälkeen hänen päivityksensä muuttuneet lyhyiksi raporteiksi siitä miten voimia vievää tiivis seurustelu on.

Kirjablogeja vilkuilen satunnaisesti, sillä niistä saa lukuvinkkejä. Oikeastaan en tarvitse tällä hetkellä niitäkään, sillä niin paljon kirjoja, jotka tiedän haluavani lukea ja joita en kuitenkaan kerkeä.

Blogin pitäminen on narsistinen laji. Minä, minä minä. Minä lähden jumppaan, vaikka mieluiten laahustaisin kaupungilla ja istuskelisin kahviloissa. Yksi mielikahvilani lopettaa. Kaikki kiva siirtyy historiaan tai kosken toiselle puolelle, tänne jäävät vain hautaustoimistot. Pitäähän niidenkin tietysti jossain olla. Ehkä niiden palveluiden kysyntä on suurinta nimenomaan täällä. Onneksi elokuvateatterit, kauppahalli, kaksi teatteria ja taidemuseot ovat vielä puolellani.


5 kommenttia:

Daaliah kirjoitti...

Edelleenkin hauskaa, että blogini on yksi niistä, joiden narsisistista jorinaa jaksat lukea :)

Heidi kirjoitti...

Ilman muuta. Odotan mitä seuraavaksi tapahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, minä ajattelen, että niin blogeissa kuin kirjoissa kerrotaan ihmisyydestä ja elämästä ja se yhdistää meitä kaikkia. Tunteet, kaipaus, haaveet ja toiveet ovat kaikissa meissä. Kun kurkotan toista kohden, vaikka lukemalla hänen blogiaan jaan ihmisyyttä; en ole yksin. Narsistisuus on jotakin sellaista, mitä en helpolla mihinkään osoittelisi...sellainen osoitteleminen olisi julmuutta.
MurMur

Heidi kirjoitti...

En tarkoita narsismia sellaisena sairaalloisena tai ikävänä piirteenä, mutta onhan itsestään kirjoittaminen tavallaan narsistista.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, mutta onneksi kirjoitatte...Maailma ilman kirjoja olisi surullinen paikka.
Lukeminen on silkkaa onnea. Itse en ole niin rohkea, että kirjoittaisin blogia. Rohkeus on hyvä asia...silloin saattaa tavoittaa auringon ja onnen.
MurMur