lauantai 31. toukokuuta 2014

Työlästä irtaantumista

Kroppani ei ole vielä oivaltanut olevansa lomalla, vaan on yhtä rauhallinen kuin suomenajokoiraa pakeneva jänönen. Yritän sanoa sille, että rentoudu, mutta sanoillani ei ole mitään tehoa.

Asioin eilen Patentti ja rekisterihallituksen sivuilla yhdistykseni asioissa ja vastailin sähköposteihini vielä puoli kuudelta kirjauduttuani ulos jo pari tuntia aiemmin, etteivät esimieheni ajattele minun olevan hidas. Sain sähköpostiliikenteen jonkinlaiseen lomajärjestykseen ja lopuksi muokkasin poissaoloviestin, jossa toivoin vain erityisen tärkeiden tai kivojen viestien välitystä yksityiseen postiini. Olen poissa töistä pari viikkoa, josta muutaman päivän vietän kongressissa. Vuorotteluvapaahaaveeni edistyy. Ehkä rentoutumista edistää yhdeksän kuukauden edessä oleva vapaa, sillä tuntuihan raskauskin loputtoman pitkältä tilalta.

Kun lähettää ulkomaille sähköpostia joutuu asian esitettyään lisäämään erilaisia kohteliaisuuksia, sillä ulkomaalaiset tulkitsevat suomalaisen selkeän ja lyhytsanaisen viestin tylyydeksi tai loukkaantuneen naisen sivallukseksi. Muutenhan tämä sähköinen viestintä sopii meille erityisen hyvin, sillä tässä ei tarvitse tavata ketään. Hymiöt on varmasti kehitetty suomalaisia varten, muutenhan meidän kommunikoinnistamme ei saa selkoa. Kuulun kylläkin hymiöiden vihaajiin.

Me suomalaiset kuolisimme sukupuuttoon jos ei olisi nettien deittisivuja ja alkoholia. Toisaalta jos täällä joku pyytää treffeille on tosi kyseessä, eikä tarvitse kenenkään aikeita arveilla. Tämä kaikki on nyt teoreettista pohdintaa, sillä olenhan jo aktiivisimman treffiaikani ohittanut.

Minulle sanottiin töissä ensimmäistä kertaa "sinullehan on sama milloin lomasi pidät, kun sinulla ei ole perhettä". Olin odotellut tuota kommenttia jo pitkään ja ottanut varmuuden vuoksi lomani silloin, kun kukaan muu ei halua lomailla. Onhan minullakin oikeasti perhe, kaksi lastakin ja kissa Kerttu, mutta Kerttu ei ihan välttämättä vaadi minua lomailemaan syysloman aikaan eivätkä lapsetkaan sen puoleen. Oikeasti minua huvitti tuo kommentti, sillä olen lukenut lehdistä sellaista sanottavan yksineläjille kun joulun töitä jaetaan. Ja jos kommentin sanoja lukee tätä, niin en loukkaantunut.


1 kommentti:

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Poistin vahingossa Zepan kommentin, ei ollut tarkoitus!