perjantai 2. toukokuuta 2014

Epäloogisesti Englannissa

Juna oli myöhässä. Ekologisuus vaatii uhrauksia. Värjöttelin asemalla tunnin verran. Junan lähtöaika siirtyi aina muutamalla minuutilla, joten en uskaltanut pujahtaa lämmittelemään Tikkurilan asemarakennukseen, joka ei ole muutenkaan mikään erityisen viihtyisä paikka. Joku oli jäänyt junan alle. Junaa odottava mies huusi, että junan alle menneen jäännökset pitäisi jättää paikoilleen ja periä kustannukset omaisilta. Olisi tehnyt mieli tönäistä kusipää Kouvolan junan alle, mutta ehkei se olisi ollut kovin eettistä. Aikataulut olisivat menneet vielä ikävämmin sekaisin.

Söin ravintolavaunussa kiskurihintaisen lämpimän leivän (leipä oli kovin sitkeää, kuin olisi yrittänyt leikata sian kamaraa) ja join valkkarin. Kuuntelin viereisestä pöydästä Pieksämäen miehen Thaimaan tyttöystäväkokemuksia. Tyttöystävä on kuulemma kovin mustasukkainen. Mies kaipasi perunamuussia. Saanee sitä kun pääsee Pieksämäelle.

Liverpoolin hotellin ikkunasta näkyi Näsinneula-replikaatti, joten tuntui kovin kotoisalta. Muuten kaikki oli kummallista. Opin käyttämään suihkua varmakätisesti vasta vierailun lopussa. Kun ensimmäisenä päivänä kävin kiireessä peseytymässä (tarkoituksenani ei ollut pestä hiuksiani), niin hanoja sulkiessani alkoi täysin varoittamatta valua vettä katonrajasta. Luettelin kaikki tuntemani kirosanat. Vesi oli jostain syystä muuttunut kylmäksi. Ei auttanut kuin kiireessä kuivailla hiuksia ja yrittää saada niistä kelvolliset illalliselle.

Valokatkaisijat toimivat epäloogisesti. Autot ajoivat päälle yllättävistä suunnista ja ovet aukesivat aina eri suuntaan kuin odotin, joten törmäilin jatkuvasti oviin. On huomattavasti helpompi löytää pubi kuin kahvila, aina kun tekee mieli juoda kahvia joutuu ottamaan oluen.

Englantilaiset pukeutuvat oudon keveästi. Eräällä luennoitsijalla oli yllään kolttu, joka jätti olkapäät paljaiksi. Naisten minihameiden alapuolella vilkkuivat valkoiset kylmästä sinipunalaikulliset jalat. Vauvat olivat niin vähissä vaatteissa, että Suomessa heidän otettaisiin huostaan.

Luennot olivat erinomaisia. Eräs luennoitsija siteerasi Voltairea vapaasti käännettynä näin: "Lääkärin tehtävänä on huvittaa potilasta samalla kun tauti etenee omaa tahtiaan". Eräs nainen totesi vanhenemisesta: "Being female and over 55 is not good news". Nuorilla neutrofiilisolut (huolehtivat mm. puolustuksesta bakteeritulehduksia vastaan) kulkivat kuvassa määrätietoisesti aseet ojossa bakteereita kohti, mutta vanhuksilla samat solut liikkuivat kuin juopot pubin sulkemisajan jälkeen, melkoisesti harha-askeleita esiintyi.

Taidan lopettaa tähän. Jatkan huomenna. Pysykää kanavalla.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tervetuloa takas kotii(s).

Kaisa kirjoitti...

Ulkomailla aina hämmästyttää miten vaillinaisten arkivempeleiden kanssa ne yrittävät pärjätä - juuri hanat ja suihkut hyvänä esimerkkinä. Paremmin ymmärrän pistokekaaoksen jonka kanssa kyllä selviää adapterilla.

Suomessa on muutamia yleispäteviä keksintöjä jotka voisi suoraan pistää standardiksi: astiankuivauskaappi (jota ei kyllä hotellissa tarvitse) ja bideesuihku.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Jotain vanhanaikaista englantilaisten touhussa on.