keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Jalkarasva

Pitäisi varmaan kirjoittaa politiikasta ja vaaleista, mutta antaa olla.  Kirjoitetaan jalkarasvasta.

Rasvaan iltaisin käteni käsivoiteella, joka tuoksuu niin hyvältä, että sillä voisi päällystää täytekakun. Pehmitän jalkani jalkavoiteella, joka haisee kärpäsmyrkyltä. Pyritäänkö voiteen hajulla peittämään mahdollinen jalkahien tuoksahdus? En oikeasti usko, että joka paikkaan pitäisi olla oma voide: kasvoille, kaulalle, silmien alle, vartalolle, jaloille ja käsille. Sitä suurempi kilohinta, mitä pienemmälle alueelle voide on tarkoitettu.

Jalkavoide tuoksuu Raidilta, jolla mummo myrkytti sisäkärpäset muutaman kerran kesässä. Kaikki ikkunat suljettiin, ovi suljettiin ja lapset komennettiin pihalle. Mummo suihkutti Raidia asumukseen ja pakeni ulos. Ovi laitettiin säppiin ja odotettiin myrkyn vaikutusta. Parin tunnin kuluttua  kaasukammion ovi avattiin ja kärpästen ruumiit kerättiin lattialta . Tuuletettiin ankarasti. Kuolleet kärpäset kannettiin tunkiolle. Talossa haisi vielä jonkin aikaa jalkavoiteelta.

Mummo käytti kärpästen hävittämiseen myös biologista menetelmää: lapsityövoimaa. Mummo aseisti meidät kärpäslätkillä, tyhjillä rusinapaketeilla ja luutuilla. Kärpänen liiskattiin lätkällä, ruumis pudotettiin rusinalaatikkoon ja veriroiskeet pyyhittiin luutulla, sillä mummo oli hyvin siisti ihminen. Lopulta näytti siltä kuin pahvilaatikon pohja olisi peittynyt mustilla rusinoilla.

Kärpäsjahti oli vanhanajan vastine tietokonepeleille. Sadepäivien huvi.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ai, must raid haisee hyvälle, kesälle.
Mutta oikeen hyvä tietsikkapelien vastine. :)

Nimetön kirjoitti...

Tummeli käy kaikkeen:)
Luin jostain, että peruna vaalentaa tummia silmänalusia, varmaan oikeasti yhtä tehokas kuin silmänympärysvoide.

Ja kookosöljy on hyvä deodorantti?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Jotkut käyttivät aikoinaan Tummelia aurinkorasvana saadakseen suomalaisesta hillitystä auringonpaisteesta kaiken irti.