maanantai 20. huhtikuuta 2015

Luottamus

Katsoin vaalivalvojaisia: jälkikäteen jäi harmittamaan, ettei tullut laskettua montako kertaa Juha Sipilä toisti sanan luottamus. Keskustan vaalivalvojaisissa laulettiin kammottavaa "Suomi kuntoon renkutusta".

Luin Keskustapuolueen tavoitteet, jotka sinänsä ovat ihan hyvät (mm. yhteensopivat terveydenhuollon tietojärjestelmät), mutta kovin ympäripyöreät, kuten politiikkaan sopii. Onneksemme Suomeen luvataan 200 000 uutta työpaikkaa! Hieman huvitti tavoite, jonka mukaan koululaisilla tulisi olla päivittäin tunti liikuntaa (Suomi kuntoon!).

Perussuomalaiset jytkyttivät. Tässäkään en voisi olla mukana, sillä en koskaan kykenisi jytkyttämään. Mietin onko Timo Soini ihan vakavissaan noiden kansanomaisten lausahdusten takana.

Demareilla on kunniakas menneisyys ja puoluejohtajana ammattiyhdistysmies. Ei muita kommentteja.

Vasemmistoliitto on söpö Arhinmäkineen. Miehestä saa komeita kuvia vaalimainoksiin. Stub ei ole enää suosiossa, sillä suosio on katoavaa. Jyrki Katainen tiesi sen ja piiloutui, kunnes ilmaantuu takaisin entistä suositumpana. Haglundilla on aina tyylikkäät vaatteet ja hän näyttää poikkeukselliselta poliitikolta, keikarilta. Vaikka Räsänen on kollega, meillä ei ole juuri mitään yhteistä.

Luettuani helsinkiläisten facebook-ystävieni kauhistelua, ymmärrän miksi kaikki maalaiset eivät halua äänestää vihreitä (minä äänestin). Helsinkiläiset vihreät kai mielellään keskittäisivät suomalaiset Helsinkiin, tarkemmin määritettynä kävelyetäisyydelle Stockmannista ja tekisivät muusta Suomesta luonnonsuojelualueen.

Kaksi maahanmuuttajataustaista kansanedustajaa ilahduttaa minua kovin.

Kuten huomaatte, en tiedä politiikasta mitään, joten ei kannata loukkaantua.

Tänään oli viimeinen työväenopiston jumppa. Lauloimme opettajalle ja hän sai pienen lahjan. Teimme viimeisenä rentoutuksen, jonka lopuksi käskettiin hymyillä ja opettaja sanoi "hymy leviää koko kehoon".  Hyvä yritys tässä uusvanhassa maalaisliittolaisessa Suomessa!

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Yritän repiä optimismia niistä positiivisistakin asioista, joita vaaleissa oli. Mutta todella surkeaa ja taaksepäin kääntymistähän tämä kokonaisuudessaan on.

Åboriginal

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Aika ankealta tuntui eilen, vaikka vihreät saivat lisää paikkoja. Näillä mennään.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Alun lupaava meno (persut -7 paikkaa) kääntyikin pyllylleen.

Satu Hassi meni läpi, jee! Ehkä se, että äänestin mieluummin häntä kuin nuorta vihreää miestä, kertoo keski-ikäistymisestä.

Tämänpäiväisessä Aamulehdessä joku - en muista että kuka, lukaisin lehden aamukahvilla lähikahvilassa - sanoi hyvin, että kertoo paljon Suomesta, että Hakkarainen äänestettiin eduskuntaan. Uudelleen.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Epäilen, että Hakkaraisen äänestäminen on jonkinlainen näpäys "Helsingin herroille"

ketjukolaaja kirjoitti...

Joo, pitää koettaa tomerasti keksiä jotain ajateltavaa näitten vaalien jälkeen. Hymy olisikin jo jotain.

Nimetön kirjoitti...

Olen seurannut eduskunnan (Parlament of Finland; The Eduskunta; googlasin) kyselytunteja Ylen Areenasta täällä lahden takana. Ne ovat kyllä olleet oikein ajanvietettä. Samoin asuinmaani Riksdag -istunnot.
Seuraan myös kuntamme valtuuston kokouksia (veronmaksaja kun olen), samoin joskus Tampereen kunnanvaltuuston (olen kotoisin Tampereelta), joskus myös Deutscher Bundestag -istuntoja (tärkeä mahtivalta). Harvoin EU:n istuntoja vaikka nekin ovat kyllä oikein super-ajanvietettä.

Mikä minua näissä kiinnostaa? Ihmisen turhamaisuus ja vallanhimo ilmeisesti.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kävin kerran eduskunnassa ammattialani asioita ajamassa. Tilaisuuteen osallistuneet kansanedustajat vaikuttivat kiinnostuneilta ja kuuntelivat meitä.