keskiviikko 26. elokuuta 2015

Mitä lottoot?

Kun teen töitä oikein tiukasti, alkaa silmiäni jostain syystä kirvellä. Tänään on kirvellyt. Lyhensin ruokataukoa ja jätin kahvi- ja vessatauot väliin, sillä minulla oli kiire kotiin. Kun ei juo mitään, ei tarvitse käydä vessassa! Ihan turhaan siitä juomisesta jankutetaan: näin säästyy vettä, luontoa ja aikaa.

Luin Hesarista, että pissa on erinomainen lannoite, se on steriiliä (ei sisällä bakteereita) ja typpipitoista. Virtsa laimennetaan suhteessa yhden suhde kymmeneen. Virtsalla lannoitettuja vihanneksia ei saa kaupallisesti hyödyntää. Omaan käyttöön saa kuitenkin viljellä ja vieraille ylpeänä tarjoilla: "Tässä salaatissa on ihan meitin omalla pissalla kasvatettua tomaattia!"

Suomessa ei saa myöskään myydä hyönteisistä tehtyä ruokaa. Helsingissä kuitenkin myytiin. Paistettuja sirkkoja ja matoja oli tarjolla ihan muuten vain, joten lakia ei rikottu. Ei mahda mitään, jos joku uskalikko niitä syö. Tyttäreni toimi hyönteismyyjänä ja poliisit tulivat paikalle, mutta hekin vain ostivat hyönteisiä niitä maistaakseen.  Söin Thaimaassa heinäsirkkoja, jotka olivat rasvaisia ja rapeita ja maistuivat pikantisti ruoholle. Niistä ei tullut ykkösherkkuani.

Purkufirman mies kävi katsomassa keittiötäni. Hän ehdotti, että työt aloitettaisiin maanantaina, jolloin keittiön kaapit pitäisi olla tyhjillään ja hopeoitu porokynttilä hellästi paketoituna. Siihen mennessä pitäisi saada jostain väliaikaisasunto. Ei onnistu, varsinkin kun olen viikonlopun poissa. Sain onneksi siirrettyä remontin alkua viikolla. Suunnittelin uusivani keittiön kaapit samalla kun lattia aukaistaan ja alakaapit joka tapauksessa irroitellaan. Loogisinta olisi, että sama firma tekisi koko remontin. Jos eivät tee niin ruuvaavat kuulemma väsähtäneet kalusteet takaisin paikoilleen. Pelottaa, että minua huijataan jotenkin. En tiedä miten, mutta kuitenkin.

Töissä murrosikäisten tyttöjen äiti kertoi, että lapsilla on tapana vastata mielestään itsestään selviin kysymyksiin "Mitä lottoot?" Äidin osa ei ole aina helppo.

1 kommentti:

Merja kirjoitti...

Tämä on suuri salaisuus, mutta meillä tyhjennetään maalla lähinnä tuota ureaa, tiskivettä ja maasta likakaivoon valuvaa pintavettä sisältävä likakaivon tuotos marjapensaiden ja hedelmäpuiden juurille. Voivat hyvin.
Syön matoja, vattumatoja. Ovat niin pieniä, etten pysty arvioimaan kulinaarista nautintoa.