lauantai 1. elokuuta 2015

Rauha, ystävyys, solidaarisuus

Havahduin yöllä kovaan paukkeeseen ja mietin "Missä onkaan lähin pommisuoja?". Meteli tuli ehkä kuitenkin Nightwishin keikalta. Jotenkin harmittaa, ettei tullut lähdettyä sinne. Olisi ollut mielenkiintoista kokea spektaakkeli, josta kuulin vain sotaisan mölyn.

Työpaikallani toimii vapaa-ajan jaosto, jonka kautta voi ostaa lippuja joihinkin konsertteihin ja teatteriesityksiin hieman halvemmalla. Hankin syksyksi kolmet teatteriliput: Skavabölen pojat, Pikavoitto ja Kohtalon tango. Rohmusin liput filharmonian ja Irina Björklundin konsertteihin. Kulttuuri edistää työssä jaksamista ja henkistä kehitystä. En ole mitenkään erityisen hyvä esimerkki kulttuurin kohottavasta vaikutuksesta.

Maailmantilanne huolestuttaa minua. Nuorena kaikki oli selkeää. Neuvostoliitto ei halunnut sotaa, mutta pitihän sillä olla ydinaseet ja muut vempeleet puolustusta varten. Lähinnä pelkäsin, että Yhdysvaltojen presidentti painaa vahingossa ydinohjukset laukaisevaa nappulaa.  Kuvittelin, miten Valkoisessa talossa on erilaisia valonappuloita sekä punainen nappi, jolla räjäytetään puoli maailmaa olemattomiin.

"Me Neuvostoliittoa autamme
kun maailmanrauhaa rakentaa se
aina varmimman rauhanomaisen tien valiten.

Miten kansanmurhat voi lopettaa?
Miten jenkkiarmeijan horjumaan saa?
Miten Vietnam saavuttaa vapauden,
todellisen?

Rauha, ystävyys solidaarisuus..."4 kommenttia:

Ryövärintytär kirjoitti...

Nyt ikääntyessä alan vihdoin tajuta, ettei siitä koko lapsuuden ja nuoruuden kestäneestä murehtimisesta ole ollut mitään hyötyä. Toivottavasti sinäkin olet päässyt irti turhasta huolen kantamisesta. Jos rakentaisimme pommisuojan jokaisesta uhkasta, joka meitä maan rajojen ulkopuolelta uhkaa, tämä maa olisi yhtä suurta pommisuojaa.

Anonyymi kirjoitti...

Wikipediasta voi lukea käynnissä olevista sodista ja konflikteista. Ihmiset ovat aina tapelleet keskenään enemmän ja vähemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Ja sama jatkuu. Nykyisin se vaan on nimeltään Venäjä, jota autamme. Vaikka väkisin, jotta se voi puolustaa etujaan itselleen kuuluvaksi katsomassaan etupiirissä...

Åboriginal

Anonyymi kirjoitti...

Ja sama jatkuu. Nykyisin se vaan on nimeltään Venäjä, jota autamme. Vaikka väkisin, jotta se voi puolustaa etujaan itselleen kuuluvaksi katsomassaan etupiirissä...

Åboriginal