tiistai 11. elokuuta 2015

Vesivahinko vol.2

Tekninen isännöitsijä (lyhennän sen tähän TI) kävi tänään tutkimassa vesivahinkoani. Hän mittasi kosteutta lattian pinnasta ja kirjoitti lukuja muistiin. Nainen konttasi keittiön lattialla ja otti valokuvia. Hän löi keittiön lattiaan kaksipiikkisen anturin ja merkitsi lukuja ruudulliseen vihkoon. TI mittasi keittiön ja olohuoneen (suora yhteys keittiöön) pinta-aloja ja piirsi niistä kaavioita. Lopulta hän irroitti vanhan parketin paloja tiskipöydän alta ja leikkasi alta löytyvään korkkimattoon palkeenkielen ja totesi korkkimaton alla olevan tasoitemateriaalin märäksi.

Olisin pessyt keittiön lattian jos olisin arvannut naisen konttaavan pitkin lattioita. 

Periaatteessa kostean alueen pinta-ala ei ole kovin suuri, mutta sen syvyydestä ei tiedetä vielä paljonkaan. On mahdollista, että työmiehet tulevat jo tällä viikolla mullistamaan keittiöni. Lattia on purettava ja alakaapit irroitettava ainakin toiselta seinustalta. Voi olla, että teetän samalla keittiööni remontin. Tuo yllä oleva kuva näyttää lohduttomalta TI:n mylläämisen jäljiltä.

Tarkemmat tiedot astianpesukoneesta puuttuvat edelleen, sillä kone on kierrätyskeskuksessa, jonne nopealiikkeinen huoltomies sen raijasi.

Kirjoitusopettajamme on lukenut tekstejämme ja antanut kaikille kovin kannustavia kommentteja ja hyviä korjausehdotuksia. Vaikka tiedän, että hän on ihan yhtä ystävällinen  ja kannustava meille kaikille (se on ilmeisesti hänen strategiansa), niin kommentit saivat silti minut niin hyvälle tuulelle, että tein korjaukset tuosta vain. Olen vuorotteluvapaan jälkeen karttanut käsikirjoitukseni avaamista kuin epäilisin löytäväni sieltäkin myrkyllistä sädesienikasvustoa.

1 kommentti:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Jos edellisten asukkaiden tekemästä rempasta on kulunnu alle 10v, ovat he korvausvelvollisia.
Ensinäkemältä lattia menee uusiks, ehkä jopa syvemmältäkin, mutta ei paniikkia, kyllä kaikki kuivuu eikä tuollanen kosteus aiheuta isompia kasvustoja, kunhan veden saanti loppuu... Pidä nyt ainakin siitä kiinni, että sinä et maksa kuin korkeintaan omavastuuosuuden, joka lienee satasia.