tiistai 3. marraskuuta 2015

Jauhelihakastikehimo

Hesari kirjoitti CIA:n oppaasta, jossa neuvotaan miten työilmapiiri myrkytetään. Salaisia aseita ovat pitkien kokousten järjestäminen ja sääntöjen pilkuntarkka noudattaminen. Kuulostaa jotenkin etäisesti tutulta, en tiedä miksi.

Luimme koulussa Veikko Huovisen kirjan "Havukka-ahon ajattelija". Minulle jäi kirjasta mieleen Konsta Pylkkänen, joka makasi selällään ruohikossa, otti taivaalta kiintopisteen ja eteni katseellaan kohti korkeuksia. Pitihän sitä kokeilla. Toimi vaati poutasään, eikä onnistunut kovin hyvin. Lenkoneessa harrastan käänteistä Konsta Pylkkäs ajattelua ja etenen taivasta pitkin alaspäin. Se onnistuu paljon paremmin vaikka katseeni pysyy lentokoneen monitoreissa. Mitä korkeammalla kone lentää, sitä kammottavammalta tuntuu valtava tyhjä tila koneen alapuolella. Samalta tuntui lapsena, kun yritti kuvitella itsensä keskelle ääretöntä avaruutta. Ahdistavalta.

Käänsi katseensa ruokakaupassa mihin suuntaan tahansa, havaitsee syöpävaaran. Tupakat on onneksi jo piilotettu, mutta milloin jauheliha laitetaan näkymättömiin? Saattaahan valmiiksi pakatun sikanaudan näkeminen laukaista jauhelihakastikehimon.

En ole koskaan toipunut siitä, että meille tuli lapsena Syöpä-Cancer lehti.

On enää vaikea perustella itselleen, miksi syö lihaa, jonka käristäminen on epäeettistä, epäterveellistä ja epäekologista. Sitten mieleen muistuu lammaspata, rapeiksi paistetut pekoniviipaleet ja sisäfilepihvi.

Lähden torstaina Yhdysvaltoihin, jossa pihvi tarkoittaa järjetöntä lihamöhkälettä, jolla ruokittaisiin kokonainen koululuokka.  Kongressilounaaseen kuuluu rasvainen kolmion muotoon leikattu leipä, sipsejä, muffinssi, tölkki Spritea ja suklaapatukka.

Lääkärit saavat lounaaksi lasten unelma-aterian.

3 kommenttia:

Tero kirjoitti...

Tupakat on muuten piilotettu, ehk Turus ne ol laitettu johki piiloi.
En ole kyllä ihan varma kun en asu Turus.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Korjasin virheen. Turkulaisista en tiedä mitään. Turussa säästellään kirjaimia, minulla on taipumus laittaa niitä liikaakin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tosta Konstasta mieleen oppilaani sanat (hän on oikein avaruus-friikki), hän sanoi näin: "Kuule, me ihmiset ollaan nollia verrattuna maailmankaikkeuteen". Ja niinhän se on. Täysiä nollia.

Sitäpaitsi lihaa ei tartte syödä. Käsittämätöntä, että joku laittaa suuhunsa jo pilaantunutta lihaa ihan vapaaehtoisesti. Ja se kaikki kärsimys minkä ihminen saa aikaan liha-ja maitotehtailullaan.