perjantai 27. marraskuuta 2015

Luottamus

Istun junassa matkalla Turkuun. Kuljen selkä edellä. Poljin hikipäissäni töistä, että ehdin junaan ja yllätten ehdinkin. Lukitsin pyöräni ja kiinnitin sen toisella lukolla telineeseen. Kaipa varkailla on tongit, joilla saavat kulkuneuvoni irti.

Kävin ravintolavaunussa lusikoimassa pikkuruisen annoksen pakastekalasta värkättyä keittoa. Keitto oli kallista, eikä samaan hintaan kuulunut edes leipää. Viereisen pöydän miesporukka nauratti naiskonduktööriä. He olivat selvästi päässeet hetkeksi vaimojen valvonnasta.

Nyt olen jo omalla paikallani. Ohitimme Loimaan. Kannattiko parin matkustajan takia pysähtyä mokomalle paikkakunnalle. Mitä Loimaalla on?

Käytävän toisella puolella nuori nainen ehostaa itseään. Minulla sattui hiljattain olemaan televisio auki, kun kadulla haastateltiin naisia ja kysyttiin paljonko aikaa he käyttävät meikkaamiseen. Kaikki tuhrasivat vähintään puoli tuntia päivästään tähän toimeen. Jos naiset tekisivät kollektiivisen sopimuksen meikkaamisen lopettamisesta ja työskentelisivät sen ajan pääministerimme ja hallituksemme hyväksi, pääsisimme joutuisasti veloistamme.

Nyt väistelemme muita junia Kyrössä.

Pitäisi mennä vessaan. Samalla olisi tehtävä päätös luottaako kanssamatkustajiinsa. Jos ei luota on pullea reppu tungettava eriöön ja se saattaa saastua virtsaroiskeista. Jos luottaa, joku voi vohkia läppärin.

9 kommenttia:

pääjalkainen kirjoitti...

Tervetuloa Turkuun! Tämä on pieni, kaunis, sielukas kaupunki, jonka keskellä virtaa vesi. Entisenä tamperelaisena puhun usein vahingossa koskesta, mutta jokihan se on :)

Veela kirjoitti...

Loimaalla on Yleinen Työttömyyskassa.

Esikko kirjoitti...

No siinä se on kaupunkilaisasenne paljaimmillaan, että kannattiko Loimaalla pysähtyä... kai meidän kaikkien täytyy muuttaa sinne Tampereelle, Turkuun jne.

Tuulatäti kirjoitti...

Olisi parempi, että juna ajaisi Loimaan ohi pysähtymättä, ettei turku- ja tamperelaisten tarvitsisi kärsiä siitä kaamean kuuloisesta murteesta, jota Loimaalla asuvat suustaan suoltavat. Päänsärkyä se aiheuttaa ja astmaa.

Heidi kirjoitti...

Olen syntynyt todella pienellä paikkakunnalla, jossa puhutaan savon murretta. Minulla ei ole mitään Loimaata vastaan, en vaan ole koskaan käynyt siellä. Varmaan pitäisi.

Anonyymi kirjoitti...

Loimaa on vilkas pikkukaupunki. Asema antaa hiukan väärän kuvan kaupungista. Kaupungissa on mm. iso aluesairaala, johon monet vähemmän koppavat lääkärit ovat asettuneet ihan vakinaisesti toimimaan. Lienetkö kuullut Bisons-nimisestä urheiluseurastakaan. Turkulais-tamperelaisena kuuntelen ihan mielelläni Loimaan murretta. Tuula-tädin kannattaa selvittää, olisiko astmaan tai pääsärkyyn jokin muu syy kuin loimaalaisten puhetapa. Onko pipo kenties tiukalla?

Anonyymi kirjoitti...

En voi mitään sille että nämä Loimaata sympatiseeraavat mielensäpahoittajat saivat minut nauramaan ääneen!

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole kysymys oikeastaan sympatiseeraamisesta vielä vähemmän mielenpahoittamisesta. Ärsyttää vain joidenkin tapa heitellä kommentteja asioista, joista he itsekin myöntävät olevansa täysin tietämättömiä. Mutta kiva kuitenkin, jos anonyymiä kommentit naurattavat ihan ääneen. Mikäs sen mukavampaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tampereella syntyneenä voin pahoittaa mieleni siitä etten enää ikinä haluasi asua Tampereella. On se niin kumma paikka että nykyään. Ennen se oli paljon kivempi kaupunki.
Nyt nautin täysillä maalla-asumisesta; oma rauha sekä tutut, avuliaat naapurit.