maanantai 27. maaliskuuta 2017

Päivän tapahtumat

Tuuli repii maalit talon seinistä ja viskaa kevyemmät kansalaiset katuun.

Muistelin satua, jossa aurinko ja tuuli kilpailivat kumpi saa riisuttua takin kulkijan päältä. Aurinko voitti.

Sanoin potilaalle "Istu tuohon lattialle", mutta osoitin sentään pritsiä. Pritsi on vaatimaton muovilla päällystetty metallijalkainen vuode, jolla potilasta voi tutkia. Sen alla on pyörät ja siinä on jarrutkin. Minun pritsilläni makaa tyyny ja pääpuolessa roikkuu paperirulla, josta saa kiskottua tukevaa paperia pritsin peitoksi. Siinä on oikein mukava loikoilla. Olen kokeillut. Pritsiä voi nostaa ylös ja laskea alas, voimaa ei tarvita, sillä se toimii sähköllä. Painan työkengälläni aina ensin väärää nappia. Mikseivät ne napit voisi olla erivärisiä?

Sana pritsi tulee ruotsin kielen sanasta brits (makuulava,-penkki). Hauskoja nuo ruotsista väännetyt sanat, mummoni käytti niitä ahkerasti: käsveska, hanttuuki, kahveli ja monet muut. Kihveli on myös hauska sana, en tiedä tuleeko sekin läntisestä naapurista ruotsiksi se on sopskyffel.

Lähetin ystävälleni kirjani. Kirjanlähetysprojekti on ollut tekeillä useamman kuukauden. Olin hankkinut kortin, osoitteen ja löytänyt käytetyn pahvisen pakettikuoren. Teippasin kuoren tiukasti kiinni ja kirjoitin päälle ystävän nimen ja osoitteen. Sen tehtyäni huomasin, että kortti jäi paketin ulkopuolelle. Teippasin kortin pakettiin päälle.

1 kommentti:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Muistan tuon sadun, mutta en muista mikä sen nimi oli!

Siitä lavitsasta; voisikohan toisen namiskan merkitä vaikka tussilla?